INTERVJUU Kunstnikud jõudsid Pärnusse otse anarhistide festivalilt

Tiiu Leis
Copy
New Yorgis tegutsevad skulptor-visuaalkunstnik Amy Gillian Wilson ja multimeediakunstnik Adrians Black Vanilla tulid Pärnu loovlinnakusse residentuuri. Paremal nende võõrustaja Al Paldrok.
New Yorgis tegutsevad skulptor-visuaalkunstnik Amy Gillian Wilson ja multimeediakunstnik Adrians Black Vanilla tulid Pärnu loovlinnakusse residentuuri. Paremal nende võõrustaja Al Paldrok. Foto: Al Paldrok

New Yorgis tegutsevad multimeediakunstnik Adrians Black Vanilla ja skulptor-visuaalkunstnik Amy Gillian Wilson sõitsid Pärnusse Šveitsist, kus toimus 10 000pealine anarhistide festival.

“It was amazing!” (“See oli vapustav!”) kiitis Adrians, kelle juured on Brasiilia Amazonase ääres.

Mida anarhism teile tähendab?

Adrians: Anarhism tähendab absoluutset autonoomiat, iseenese austamist, enda ehitamist, endale mõtlemist. Keegi ei saa sulle öelda, mida pead tegema, kes sa oled, miks sa midagi pead tegema. Samal ajal võib ka solidaarne olla, oma ideid levitada, kuid teha seda päriselt, mitte illusioonides või meedias elades.

Amy: Anarhism on usk sellesse, et mitte kellelgi ei ole sinu üle kontrolli, ükski inimolend ei vääri kontrolli teise inimese poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles