Vapruse ja Levadia lahingus saadi hulga peatraumasid: pärnakate põhimees pidi minema õmblema

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Rannastaadionile kogunes 1047 vutifänni.
Pärnu Rannastaadionile kogunes 1047 vutifänni. Foto: Svetlana Tšižova

Pärnu Vapruse jalgpallimeeskond pidi meistriliiga 22. voorus tunnistama koduväljakul Tallinna FCI Levadia 3:0 paremust.

Kui kahe tiimi esimesed lahingud jäid mõlemad 0:0 viiki, muukisid levadialased seekord Rannastaadionil värava lahti 17. minutil: Pärnust pärit Rasmus Peetson murdis äärelt läbi, pani terava palli kasti ja mänguvahend veeres Vapruse võrku Uku Kõrre jalast ehk omaväravana. 

Külalised duubeldasid seisu 40. minutil, kui nurgalöögi järel koksas palli peaga võrku Bourama Fomba. Poolajale mindigi 2:0 seisult, initsiatiiv oli kindlalt tabeliliidri käes.

Teise poolaja alguses oli Pärnu jalgpalluritel 1047 pealtvaataja ees ebaõnne, peatrauma tõttu pidid platsilt lahkuma nii Ronaldo Tiismaa kui Kristjan Kask. Vigastuse tõttu jäi mäng pooleli ka kaptenil Magnus Villotal, kelle asemel tegi kõrgliiga debüüdi 17aastane Aleksandr Šurõgin.

Vaprus sai indu juurde 80. minutil, kui Levadia äärekaitsja Michael Schjønning-Larsen teenis teise kollase kaardi ja jättis pealinlased vähemusse. Siiski skooris kolm minutit hiljem kontrarünnakust Ioan Yakovlev, tabloo näitas 3:0 ja mäng oli tehtud. 

Matši üleminutitel panid omavahel pead kokku veel Ranet Ristikivi ja levadialane Heitor Marinho Dos Santos. Nõnda, et mõlemad mehed jäid mõneks ajaks murule lebama. Sääraseid peavopse kogunes 25kraadises leitsakus mängu jooksul kümmekond.

"Esimese poolajaga läksime alt, olime pressingu tegemisel liialt tagasihoidlikud. Lasime neil palli vallata ja tegime ilma pallita tühja tööd. Kõik nende väravad tulid kvaliteedi pealt, jäime igale poole murdosa sekundi hiljaks," resümeeris Pärnu peatreener Igor Prins mängujärgses intervjuus.

Vapruse järgmine matš tuleb 19. augustil, kui koduväljakul võõrustatakse Nõmme Kaljut. Niisiis tuleb pea kaks nädalat mängupausi. "Saame haavu lappida, täna oli neid küllaga," tunnistas Prins. "Oli palju peavõitlusi ja peatraumasi: Kask peaks õmblema minema, päris suur haav on peas. Magnus sai väikse lihasevenituse – aga küll me saame hakkama."

Levadia juhib nüüd kõrgliigat 51 silmaga, niisama palju punkte on ka ühe mängu rohkem pidanud FC Floral. Kahele eest rebinud tiimile järgnevad Vaprus (31), Tallinna Kalev (30), Nõmme Kalju (30), Paide (28), Kuresaare (28), Narva (22), Tartu (18) ja Harju (14).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles