Suvekülalise muljed Pärnu inspireerib

Vambola Paavo
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Elevandikujulised teetõkised Pärnus.
Elevandikujulised teetõkised Pärnus. Foto: Mailiis Ollino

On kohti, kuhu alati tahad tulla. Üks selliseid paiku on Pärnu, sest siin kohtab palju loovust ja saad alati inspiratsiooni. Seda igal aastaajal. Mõnelgi meie linnakujundajal tasuks teekond suvepealinna ette võtta, siin lahtiste silmadega jalutada ja snitti võtta.

Kas kõigest silma ette jäävast nüüd copy paste teha, aga kõrva taha võiks panna nii mõndagi, mida kodus katsetada. Kui on tahtmist ja loovust, sünnib ka ilu. Pärnu ranna piirkonda polnud ammu sattunud aga näe, siin tervitavad tänavu mind elevandid. Skulptor Paul Männi kavandite järgi on teoks saanud oivaline idee. Vaatepilt on lummav, igal juhul hitt. Akadeemia tänava jõepoolne ots, kus londisted asuvad, sunnib seisatama ja pilti tegema. Midagi sellist olen näinud siiani Egiptuse kuurortides, sedagi hotellide territooriumil.

​Pärnu rohelised vandid vajavad, mõistagi, hoolt ja seda on silmaga näha. Loodetavasti saavad elevandid lähiaastatel linnapildis täiendust ja hakkavad ilmestama südalinnagi. Kohti, kuhu neid paigaldada, leiab kindlasti. Miks ei võiks elevant tervitada juba linna sissesõitjat? Bussijaamgi oleks sobiv koht. Muuseumiesine samuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles