61aastane Pärnumaa raudmees triumfeeris Tallinna täispikal Ironmanil: Keha valutab, aga emotsioonid on endiselt laes!

Märt Pilme
, reporter
Copy
Märt Lääts lõi finišisirgel käed taeva poole: see on kuld!
Märt Lääts lõi finišisirgel käed taeva poole: see on kuld! Foto: Erakogu

Nädalavahetusel pingutas Tallinna Ironmanil üle 4000 triatleedi kogu maailmast. Teiste seas ka pärnumaalane Märt Lääts, kes pani kinni täispika distantsi 60–64aastaste meeste konkurentsis.

Kauasele sintlasele, nüüdsele uulukale on rahvusvaheline Eesti mõõduvõtt kujunenud traditsiooniks: 61aastane spordisõber ujus 3,8 kilomeetrit, väntas rattaseljas 180 kilomeetrit ja jooksis takkatippu maratoni juba kuuendat aastat. Teisisõnu: Lääts on pealinnas stardijoonel olnud kõik korrad.

Pjedestaalile oli Läätsel asja olnud varemgi: mullu ja tunamullu saavutas ta hõbeda, aga hinge kriipis tõsiasi, et kuld oli puudu. Nüüd sai suur eesmärk täidetud!

"Mõtlesin, et aitab küll nendest teistest kohtadest. Nagu Paul Keres juba, igavene teine!" kõrvutas raudmees esmaspäeval, alla 48 tunni pärast seda, kui oli karmi, üle 11tunnise katsumuse järel käed võidukalt taeva poole löönud. "Keha valutab siiani, aga emotsioonid on endiselt laes! Võistlusjärgsel ööl ei saanud üldse sõba silmale, see oli võimatu – enesega oli nii suur rahulolu, vaev sai tasutud!"

Äratus kell neli

Laupäevasel võistluspäeval anti umbes 19kraadises ja sinivetikatega palistatud Harku järves start varahommikul kell 6.45. Pärnumaa spordimehele tähendas see seda, et luugid tuli pealinnas lahti teha kella neljast. Järgnes hügieen, kaerahelbepuder, banaan, tükk leiba, lonks kohvi, rattakontroll, kalipso selga ja minek!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles