SUUR PILDIGALERII Legendaarse sarja vihmasel etapil võidutsesid Martin Tarkpea ja Anu Piiroja

Copy
Naistest tundis võidurõõmu Anu Piiroja. 
Naistest tundis võidurõõmu Anu Piiroja. Foto: Elise Saarna

Aastajooksu sarja eelviimasel etapil sai tõestust tõsiasi, et pole olemas halba ilma, on vaid vale riietus: vihmasest ja tuulisest õhtupoolikust hoolimata kogunes Raeküla metsa 160 spordisõpra.

Viiekilomeetrisel põhijooksul triumfeeris 72 jooksja hulgas Martin Tarkpea, kes kattis legendaarse ringi 17 minuti ja 11 sekundiga. Teisena ületas teisipäevakul lõpujoone Avo Taats (17.21) ja kolmandana Kevin Poljans (17.33).

“Pingutasin täpselt nii palju, et võita,” rääkis politseinikuna leiba teeniv Tarkpea, kes valmistub innukalt Tallinna maratoniks. “Seetõttu pole praegu kiirustki, sest kogu töö käib 10. septembril hea esinemise nimel: plaanin maratoni läbida kahe tunni ja 40 minutiga.”

Võidumees Martin Tarkpea valmistub Tallinna maratoniks. 
Võidumees Martin Tarkpea valmistub Tallinna maratoniks. Foto: Elise Saarna

Naistest oli kiireim omanimelise jooksugrupi eestvedaja Anu Piiroja (19.16), kes üldarvestuses tuli 13ndaks. Teise-kolmandana lõpetasid Mirtti Verbitskas (19.58) ja Helen Janisoo (20.12).

“Mõtlesin, et äsja Tallinna Ironmani lõpetanuna tulen ja proovin,” muljetas Piiroja, kelle arvates läks paremini, kui esialgne enesetunne lubas. “Vahepeal tundsin, et täitsa jooksen, aga jalad on küll haiged.”

Lastejooksudel tundis vudimisest rõõmu 88 eri vanuses põnni. Aastajooksule pannakse samas kohas punkt 22. augustil, mil selguvad sarja üldvõitjad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles