Pärnu krossimehed kihutasid Inglismaal mehiselt

Joel Kukk
Copy
Pärnu motoklubi kasvandik Jörgen Matthias Talviku kihutas Inglismaa krossil teise auhinna vääriliselt.
Pärnu motoklubi kasvandik Jörgen Matthias Talviku kihutas Inglismaa krossil teise auhinna vääriliselt. Foto: Eric Laurijssen

Pärnu motoklubi krossisõitja Jörgen Matthias Talviku saavutas Inglismaal MX Nationali karikasarja neljandal etapil Cusses Gorse rajal teise koha ja Harri Kullas tuli kolmandaks.

Kõige kiiremate tsiklite MX1-klassis võistlev Kullas tunnistas avasõidus vaid Conrad Mewse’i nappi paremust ja kolmandana sai ruudulipu Josh Gilbert. Esimestel ringidel juhtis võistlust parima stardi teinud Gilbert, kannul Mewse ja Kullas. Poolel sõidumaal möödus Mewse Gilbertist ja mõni ring hiljem pääses Gilbertist mööda Kullaski. Kahekesi sõitsid nad seejärel teistel eest ära.

Teine sõit algas samamoodi kui esimene. Gilbert haaras taas juhirolli, talle järgnesid Mewse ja Kullas. Seekord sai Mewse Gilbertist kiiremini mööda ja hoidis liidrikohta sõidu lõpuni. Gilbert tuiskas finišisse teisena ja Kullas kolmandana. Etapi kokkuvõttes teenis esikoha täisedu, 50 punktiga Mewse, teine oli 42 punktiga Gilbert ja kolmas sama punktisummaga Kullas. Karikasarja üldarvestuses on liider Mewse 189 punktiga, järgnevad Gilbert 179 ja Kullas 162 silmaga.

MX2-klassi arvestuses sõitev Talviku oli kvalifikatsioonis kuues. Parima aja sõitis välja Joel Rizzi, teine oli Joe Brooks ja kolmas Carlton Huband.

Esimeses sõidus pidi noor pärnakas tublisti vaeva nägema, et oma kohta parandada ja lõpuks Dylan Walshi ning Rizzi järel kolmandana lõpetada. Teises sõidus jäi Talviku stardi järel viimaste sekka, kuid ring-ringilt parandas oma positsiooni ja lõpetas Walshi järel teisena. Kolmandana ületas lõpujoone Brooks.

Etapi kokkuvõttes oli parim 50 punktiga Walsh, 42 punkti kogunud Talvikule kuulus teine koht ja kolmandaks tuli 36 silmaga Brooks. Sarja juhib nelja etapi järel Charlie Cole 135 punktiga. Vaid ühel etapil startinud Talviku asub 15. kohal.

Kullase ja Talviku hooaeg jätkub Ameerikas, kus nad osalevad kolmel viimasel AMA motokrossi karikasarja etapil.

“Pärnu treenerite ja toetajate aastatepikkune visa töö on hakanud väga head vilja kandma, rõõmu teeb, et meie mehed Harri ja Jörgen suudavad prestiižikates sarjades pjedestaalile jõuda,” rääkis Pärnu motoklubi raudvara Jüri Makarov, kelle sõnutsi hakkavad järgmise laine harjal tippklassi sõitjate hulka jõudmas Joosep Pärn ja Theo Kolts.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles