VIDEO Laura Lizette Sander pritsis Taani velotuuril võidusiidrit

Märt Pilme
, reporter
Copy
Laura Lizette Sander (keskel) tõusis teise etapi järel liidriks.
Laura Lizette Sander (keskel) tõusis teise etapi järel liidriks. Foto: Randers Bike Week

Pärnu Kalevi spordikooli kasvandik Laura Lizette Sander saavutas Taanis naiste velotuuril Randers Bike Week üldarvestuses teise koha. Ühel etapil sai 19aastane suvepealinna rattur pjedestaali kõrgeimal astmel selga liidrisärgi ja kihisevat pritsida. 

Belgia AG Insurance–NXTG U23 järelkasvutiimi kuuluv Sander alustas velotuuri temposõiduga ja pedaalis 31 sportlase konkurentsis välja teise aja, kaotades kümnekilomeetrisel pingutusel taanlannale Trine Andersenile kahe sekundiga. 

Teisel päeval oli kavas kriteeruimisõit, kus valitsev eliitklassi Eesti ja Balti meister teenis esikoha. Ühtlasi sai pärnakas selga liidrisärgi.


Velotuuri üldarvestuses tehti sotid selgeks kolmandal etapil: 74,4kilomeetrisel grupisõidul pälvis kindla esikoha Andersen, kes edestas suurt gruppi, kuhu kuulus ka Sander, minuti ja 31 sekundiga.

Neljandal ehk viimasel etapil oli kavas võistluste pikim ehk 78kilomeetrine sõit, kus esikoha napsas norralanna Magdalene Lind. Sander veeres üle lõpujoone 16ndana, kui jäi võitjale alla 15 sekundiga.

Laura Lizette Sander krooniti tänavu eliitklassis Eesti ja Balti meistriks.
Laura Lizette Sander krooniti tänavu eliitklassis Eesti ja Balti meistriks. Foto: Adam Illingworth

Üldarvestuses võidutses Andersen, kes läbis neli etappi 5:26.48ga. Sander (+1,42) oli teine ja Lind (+1,49) kolmas.

“Mulle meeldib Taanis võistelda. Seal on hea lähedal käia, kui võistlusi on vähe ja nii naiste kui meeste tase väga okei,” rääkis Sander Eesti jalgratturite liidu vahendusel. “Läksin velotuurile üldvõitu püüdma, aga jäin teiseks. Siiski oli peamine võistluskilomeetrite kogumine.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles