Coopi kauplustes müüdi saastunud sibulaid

Pärnu Postimees
Copy
Coop müüs Poolast pärit saastunud mugulsibulat 19.–28. juulini. Pilt on illustratiivne. 
Coop müüs Poolast pärit saastunud mugulsibulat 19.–28. juulini. Pilt on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Põllumajandus- ja toiduamet (PTA) annab teada, et Poola päritolu lahtine mugulsibul partiist numbriga 207265 tuvastati lubatust rohkem taimekaitsevahendi jääke. Coop on algatanud nende sibulate tagastamise.

PTA toiduosakonna peaspetsialisti Kaisa Orgusaare sõnutsi tuvastati sibulas taimekaitsevahendi jääki koguses, mis on kõrgem Euroopa Liidus kehtestatud piirnormist. „Ettevõte on algatanud toote tagasikutsumise ja edastanud vajalikud dokumendid,“ selgitas Orgusaar.

Orgusaar lisas, et tarbijatel, kes on 19.–28. juulini kõnealusest partiist Poola sibulaid soetanud, on õigus viia need tagasi kauplejale, kelle käest toode osteti, ja nõuda tagasi osturaha.

Lahtiselt müüdud, Poola päritolu sibulast tuvastati kahe taimekaitsevahendi jäägi piirnormi ületus. „Taimekaitsevahendi Flupyram sisaldus võib avaldada negatiivset toimet inimese tervisele. Kokku jõudis Eestisse Leedu edasimüüja kaudu üle 16 tonni sibulaid, mis jaotati kõigi Coopi toidupoodide vahel. Veel ei ole teada, kas sibulad võisid jõuda ka teiste Eesti ettevõteteni, kuid teeme kõik endast oleneva, et see välja selgitada,” kinnitas Orgusaar.

Kui toode, mis ei vasta toiduohutusnõuetele, on tarbijateni jõudnud, on toidukäitleja seadusest tulenev kohustus anda neile tõhusat ja täpset teavet toote kõrvaldamise põhjuste kohta. Samuti toimetab toidukäitleja tarbijatele juba tarnitud tooted vajaduse korral tagasi. PTA-l on kohustus korrakaitseseadusest tulenevalt avalikkust teavitada võimalikust ohust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles