Sütevaka õpetajad on oma kooliga rahul

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi peasissepääs.
Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi peasissepääs. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpetajad on oma kooliga rahul ja tunnevad uhkust, et seal töötavad, selgub töötajate rahulolu ja motivatsiooni uuringust.

Saksa tehnoloogiakooli majandusarvestuse õpilase Heili Šurõgini uurimuse järgi on üle poole selles osalenud Sütevaka õpetajatest töökorraldusega oma koolis täiesti rahul. Enamik on rahul oma tunnikoormuse ja tunniplaanigagi.

Töö tasustamissüsteemiga ollakse üldjoontes rahul. Nii arvab 82% vastanuist, et töötasustamisel peab lähtuma tulemustasustamise põhimõttest, ja 75% on nõus, et kooli juhtkond tunnustab ja premeerib töötajaid piisavalt.  

Eneseteostusega seotud küsimuste järgi väidab ligi 90% vastanuist, et saab koolis oma teadmisi maksimaalselt rakendada ja töö pakub piisavalt eneseteostusvõimalusi. Peaaegu kõik Sütevaka töötajad väärtustavad kõrgelt ühisettevõtmisi, tõstavad esile häid kolleegidevahelisi suhteid ja leiavad, et koolis on meeldiv õhkkond. Oluline on seegi, et 83 protsendil vastanuist on kindlustunne töökoha säilimise suhtes.

Organisatsiooni juhtimisega ollakse rahul, 96% vastanuist usaldab juhtkonda.  

Väitega „Tunnen uhkust, et töötan Sütevaka humanitaargümnaasiumis,“ oli täiesti nõus 79% ja pigem nõus 21% vastanuist, muud vastused puudusid.

Mida Sütevaka töötajad veel soovida oskavad? Töötajate tööruumid võiksid olla tänapäevasemad ja mõningatest uutest töövahenditestki ei öeldaks ära. Samuti käiksid töötajad võimaluse korral rohkem väljaspool kooli koolitustel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles