Arvustus Ühtaegu maagiline ja koomiline sissevaade Koidula mõtetesse: näitemängus on kõik võimalik (1)

Ille Rohtlaan
, Vabakutseline arvustaja
Copy
Selguse tarbeks on igal lavastuse tegelasel seljas T-särk kirjaga, mis näidendist ta on. Pildil Elmar Trink ja Kersti Tombak.
Selguse tarbeks on igal lavastuse tegelasel seljas T-särk kirjaga, mis näidendist ta on. Pildil Elmar Trink ja Kersti Tombak. Foto: Urmas Luik

Tänavu tähistatakse Lydia Koidula 180. sünniaastapäeva ja sellele pühendatud ettevõtmisi on juba olnud ja tuleb veel. Nende hulgas nüüd Koidula muuseumi õuel etendunud, Gerda Kordemetsa kirjutatud-lavastatud “Koidulahing”, kus Koidulat kehastab Laine Mägi.

Lavastuse reklaamplakatil on Koidula ühes oma tuntud poosis – toetub rehale – ja näha on, et rehal on juured all ja luuletajal peas kosmonaudikiiver.

Enne etendust Koidula muuseumi aeda astudes rabab seal valitsev sume õhkkond: Pärnu muuseumi rahvariietes töötajad ja teised abilised tervitavad igat kohaletulijat soojalt ja viitavad lahkesti kõikidele õueala võimalustele, mida tasub avastada, näha on armsalt kaetud tee- ja hoole ja armastusega sätitud müügilaudu. Vaheajal on majamuuseumi ekspositsioon samuti kõigile avatud. Helge ja (rahvus)romantiline on kogu see valitsev meeleolu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles