Kaardid Järvi valgusetendusele minnes tasub auto koju jätta

Copy
Tasuta kontsertetendusega "Meelte Videvik" tähistatakse Eesti taasiseseisvumist kogedes üheskoos unikaalset muusika, valguse ja tehnoloogia kooslust.
Tasuta kontsertetendusega "Meelte Videvik" tähistatakse Eesti taasiseseisvumist kogedes üheskoos unikaalset muusika, valguse ja tehnoloogia kooslust. Foto: Sunbeam Productions

Reedel toimub Reiu jõe ääres vabaõhulaval Eesti taasiseseisvumisele pühendatud kontsertetendus “Meelte videvik”, mis pealvaatajatele tasuta. Üritusele ja koju saab sõita kahe liini bussiga. Rattasõbrad korraldavad Reiu vabaõhulavale ühissõidu.

Korraldajad ootavad etendusele ligemale paari tuhandet külastajat ja kutsuvad inimesi kasutama ühistransporti või jalgratast.

Need, kes siiski eelistavad autoga kohale sõita, peavad arvestama, et Reiu puhkekeskuse parklat kasutada ei saa. Peale selle on parkimine osaliselt keelatud Sindi–Lodja–Silla teel ja Raudtee tänaval. Eraldi parklat pole ja iga juht peab oma sõidukile parkimiskoha leidma ümbruskonna tänavatel või Paikusel.


“Liiklus toimub ajutiste liiklusmärkide järgi, kohapeal aitavad juhte reguleerijad. Kindlasti ei tohi kinni parkida kohalike elanike väljasõiduteid,” rõhutas projekti koordinaator Birgit Nisu ja julgustas inimesi kasutama alternatiivseid liikumisviise.

Jalgratastele rajatakse Reius raudteesilla Raeküla-poolsesse otsa oma parkla. “Sinna saavad inimesed oma rattad lukku panna,” täpsustas Nisu.

Rattasõidusarja Tour d’ÖÖ raames jalgratastega kontserdile sõitjad kogunevad Pärnus Kesklinna silla kõrval asuva “Tere, Pärnu suvi!” sildi juures kell 19.15. Teele asutakse veerand tundi hiljem ja Reiu suunas sõidetakse mööda Jaansoni rada. Osalejatel tuleb end varustada kiivri ja kellaga ning olla kaine.

Pärnumaal Reiu vabaõhulaval saavad külastajad reede õhtul nautida katkematut muusikalist rännakut.
Pärnumaal Reiu vabaõhulaval saavad külastajad reede õhtul nautida katkematut muusikalist rännakut. Foto: Sunbeam Productions

Reiu kontserdile saab lihtsasti sõita ühistranspordiga, täpsemalt bussidega 15 ja 40.

Pärast kell 23 lõppevat etendust väljub liinil number 15 Pärnusse lisabuss Jõekalda teelt Jõekalda bussipeatusest kell 23.20. Buss sõidab Riia maanteed pidi Papiniidu ristmikuni ja jätkab teekonda mööda Mai tänavat, Tammsaare puiesteed, Aia, Pikka, Jannseni, Uus-Sauga ja Laeva tänavat Vana-Sauga bussipeatuseni. Edasi sõidab sama buss Oja tänavale Kaevu, Raba, Lina ja Oja peatusse.

Teine võimalus on jalutada Paide maanteel asuva Kiviaja bussipeatuseni ja sõita neli minutit pärast südaööd väljuva number 40 bussiga Tallinna maantee alguseni.

Kell 19 avatakse Reius toidu- ja joogikultuuriala ja algab muusikaline eellugu. Kontsertetendus “Meelte videvik” saab avalöögi kell 21, kui publiku ette astuvad Kristjan Järvi orkester, Oopus, Raul Ojamaa ja Kadri Voorand. Muusikalist elamust rikastab valgusetendus ja jõele kuvatav hologramm videokunstnik Alyona Movko-Mägi juhatusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles