Meeste tervis on täitsa pekkis (1)

Andres Kalvik
, Keskerakonna avalike suhete juht, spordisõber
Copy
Andres Kalvik annab ülesande: vaadake enda ümber ja lugege kokku, mitut trimmis kehaga inimest näete.
Andres Kalvik annab ülesande: vaadake enda ümber ja lugege kokku, mitut trimmis kehaga inimest näete. Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane

Kirjutasin selle kommentaari enne sellenädalast mahuka meeste tervisekäitumise uuringu esitlust ega pidanud pärast vajalikuks teksti kohendada ehk põhjapanevalt uut infot sealt ei laekunud. Sellest on muidugi kahju, sest parema meelega lugenuks, et Eesti mehed on hakanud rohkem sportima ja tervislikumalt toituma ning tervena elatud aastate arv on teinud suure tõusu. Selles, et mehed jätkavad samas vaimus, ei ole loomulikult süüdi küsitluse tegijad.

Meeste tervisest rääkides hoidun süvaanalüüsist ja jätan selle asjatundjatele, kuid võtan endale vabaduse anda hinnang selle põhjal, mida näen kaubanduskeskustes, rannas, tänavatel, spaades ... Olukord on masendav – ja siinkohal ei pea ma silmas ainult mehi – järjekorrad kiirtoidukohtades, kamaluga popkorni ja karastusjooke kinodes, friikartulid ja vorstijupid suverõõme nautides.

Vaadake huvi pärast enda ümber ja lugege kokku, mitut trimmis kehaga inimest näete. Pakun, et vaatepilt ei rõõmusta. Heaoluühiskonnaga kaasas käiv paratamatus, ütlete? Kui kõikvõimalike statistiliste näitajate (SKT, keskmine palk, digitaliseerituse tase) poolest oleme maailma juhtriikide hulgas, siis mõttemaailm vajab tugevat kohendamist. Kõike head ei pea endale vöökohale koguma, vaba aega ja raha saab suunata ka liikumisharrastusse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles