Pärnu Postimees tähistab üleilmset fotograafiapäeva näitusega

Copy
Pärnu Postimehe fotonäituse ülespanek Koidula parki.
Pärnu Postimehe fotonäituse ülespanek Koidula parki. Foto: Siiri Erala

19. august on kuulutatud üleilmseks fotograafiapäevaks. Selle tähistamine jõuab omal moel suvepealinnagi. Nimelt seab Pärnu Postimees sel päeval Koidula parki üles fotonäituse ”Pärnumaa ringvaade”.

Kuigi fotograafiapäeva teema on tänavu maastikud, siis kohalik näitus on nendega ei piirdu. Suurtele pindadele trükitud fotodelt leiab nii tuttavaid paiku, sündmusi kui inimesi.

”Pilt jutustavat rohkem kui tuhat sõna. Tänapäeva ajakirjanduse puhul peab see kõigiti paika. Iga kirjatükki, mis toimetuses sünnib, peab ilmestama visuaal. Enamasti on see foto,” rääkis ajalehe peatoimetaja Siiri Erala. Ta lisas, et kuigi toimetus kasutab aeg-ajalt lugejate ja ka ajakirjanike telefoniga klõpsatud pilte, on seatud eesmärgiks jäädvustada Pärnumaa elu professionaalse pildikeele abil.

14 fotot on näitusele valitud Pärnu Postimehe staažikate fotograafide Urmas Luige ja Mailiis Ollino selle aasta töödest. Iga foto juurde kuulub artikkel, milleni jõuab pildi kõrval oleva ruutkoodi abil.

Pärnu Postimehe fotonäituse ülespanek Koidula parki.
Pärnu Postimehe fotonäituse ülespanek Koidula parki. Foto: Siiri Erala

Näitus avatakse ühes Pärnu kirjandusfestivaliga, mis korraldatakse just 19. augustil Koidula pargis. Väljapaneku leiab festivalilt Pärnu Postimehe lippudega märgistatud lava juurest.

Erala avaldas lootust, et väljapanekuga jõutakse mujalegi Pärnumaale, ja kutsus näitusest huvitatud omavalitsusi-kultuurimaju-ettevõtteid endast toimetusele märku andma.

Üleilmse fotograafiapäeva korraldajad ärgitavad kõiki postitama sel päeval sotsiaalmeediasse oma kõige paremini õnnestunud maastikufoto ja märkima selle ära teemaviidetega #WorldPhotographyDay ja #WorldPhotographyDay2023.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles