Galerii “Meelte videvik” kutsus äratama endas loovust ja loomulikkust

Copy

“Laske oma ülemine korpus vabaks,” lausus Kristjan Järvi. Helendav neoon-kirivöömuster näol, kõndis ta šamaanitrummi põristades Reiu jõe kaldarohul istuvas inimmeres nagu lainete peal.

Kristjan Järvi, Kadri Vooranna ja veel paljude muusikute Eesti taasiseseisvumispäevale pühendatud kontsertetendus “Meelte videvik” kutsus inimesi äratama endas loovust ja loomulikkust. Sest igaühes meis on peidus geniaalsus, ainult et me oleme selle peitnud teistele meeldimise või oma aja äraelanud arusaamade hirmus ja kartuses maski alla.

“Unustage loogilisus ja mõistuspärasus. Tunnetage meeltega,” soovitas dirigent. Kirivöömustril usutud vanasti olevat ravivõime. “Kas laps on teis üles ärganud?” uuris Järvi vahepeal. Ja hüüdis siis: “Päike! Hakkame mängima!”

Rahvas istus Reiu jõe ääres maas niisama tihedalt õlg õla kõrval nagu laulupeol, inimesi muudkui tuli ja tuli ja otsiti iga vaba lappi. Ime läbi suudeti istuda isegi järsul libedal kallakul, etendust jälgiti jõe kohal vanalt raudteesillalt ja vees mootorpaatide pealt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles