VIDEO Vaprus ronis 713 fänni ees august välja

Märt Pilme
, reporter
Copy
Martin Käos (kollases) sai kirja oma esimese kõrgliiga värava.
Martin Käos (kollases) sai kirja oma esimese kõrgliiga värava. Foto: Svetlana Tšižova/Pärnu Vaprus

Pärnu Vaprus ja Nõmme Kalju pakkusid 713 vutifännile tõelise trilleri, kui mängisid meistriliiga 24. voorus 3:3 viiki.

Pärnakad jäid Rannastaadionil juba 28. minutiks täbarasse seisu, kui nõmmekad juhtisid Artjom Dmitrijevi ja Andre Sherman Fortune‘i väravast 2:0. Sellise skooriga mindigi pikemale pausile. 

Vaprusel oli vastus olemas teise poolaja teisel minutil: kui Kevin Kauberi peaga lähilöögi suutis Kalju väravavaht tõrjuda, siis Sander Kapperi pommlööki mitte. Pärnu ei saanud kaua rõõmustada, sest 52. minutil leiti end taas kaheväravalisest (1:3) kaotusseisust, kui skoori tegi Zyen Jones.

Igor Prinsi hoolealuste tagasitulek hakkas 64. minutil, kui äärekaitsja Martin Käos lõi oma 92. kõrgliiga kohtumises esimese värava. Viis minutit hiljem oli Käos taas aktsioonis, kui tema kauglöök lendas rikošetist Kevin Kauberi jalale ja tipuründaja sai kirja hooaja kuuenda tabamuse.

Ehkki sünnipäevalaps Enrico Veensalu jättis pärnakad 77. minutil punase kaardiga vähemusse, suutsid kaaslased 3:3 viigist kinni hoida. 

“Me ei saanud esimesel poolajal oma mängu käima, kuigi ruumi mängida oli küll. Võib-olla ise ehitasime need kaks väravat endale. Teisel poolajal tundsime, et kui võtame ennast kokku ja täidame treenerite ette näidatud mänguplaani korralikult, võime midagi kätte saada. Kahju, et Enrico punase võttis, võib-olla oleks võiduga lahkunud,” rääkis Käos mängujärgses intervjuus.

Tabeliseis on kolmandast kohast kaheksandani ülitihe. Tšempionaadil on eest ära Levadia (52) ja Flora (52), kellele järgnevad Tallinna Kalev (32), Kalju (32), Vaprus (32), Paide (32), Kuressaare (31) ja Narva (28). Tagumise duo moodustavad Tartu (19) ja Harju (15). 

Vaprus tuleb uuesti platsile 26. augustil, kui külla sõidetakse Tartule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles