Ümmargust aastapäeva tähistanud pikamaaujumisel sündis uus rekord

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy

Kümnendat korda toimunud Pärnu kahe silla ujumisretk ei saanud ümmargust tähtpäeva tähistada osalejarekordiga, ent ajalooürikutesse saadi tippmark siiski kirja: neljakilomeetrisel distantsil sündis uus rajarekord, kui suvepealinnat pärit avaveeujumise korüfee Bruno Nopponeni nime taha kirjutati Kesklinna silla juures numbrid 49.25.

Bruno Nopponen ujus Papiniidu silla juurest Kesklinna sillani kogu distantsi paarisrakendis poeg Jorveniga, kes sai lõpuprotokolli kirja kuus sekundit lahjema tulemuse.  

“Lõpus võitis vanem mees, kes on ilmselt aastate jooksul rohkem treeninud,” võttis Bruno Nopponen perekonna siseasjaks kujunenud mõõduvõtmise sotsiaalmeedias kokku, märkides, et motivatsiooni pojale seekord tuul alla teha lisas ka teadmine, et kümnendat korda toimunud pikamaaujumisel polnud tal varem õnnestunud esimesena veest välja astuda. “See ujumine on avaveeujumistest ainuke, mida ma ei olnud veel võitnud,” märkis juba aastaid Eesti avaveeujumise paremikku kuuluv mees. 

Kolmandana läbis neljakilomeetrise ujumisretke Henri Kaarma, kes jõudis Pärnu jõe kaldal lahti rullitud punasele vaibale kolm minutit hiljem.

Järgmised kolm kohta kuulusid naistele. Kõige nobedam õrnema soo esindaja oli Karola Paju (52.26) Merle Vantsi ja Laura Tammiku ees.

Kilomeetrisel ujumisel Pärnu sõudekeskuse juurest Kesklinna sillani oli kõige kiirem Matfei Kolossov ja naistest Aurelia Roos.

Pärnu ujumisklubi UCA ja Pärnu talisuplejate seltsi korraldatud ujumisretkel oli seekord vees pikemal distantsil 41 ujujat ja lühemal rajal 15 osalejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles