Noored krossisõitjad kihutasid Tihemetsas pjedestaalile

Joel Kukk
Copy
Pärnu motoklubi kasvandik Carita Lomp hoiab Eesti meistrivõistlustel enne viimast etappi liidrikohta.
 
Pärnu motoklubi kasvandik Carita Lomp hoiab Eesti meistrivõistlustel enne viimast etappi liidrikohta.  Foto: Eesti mootorrattaspordi föderatsioon

Pärnu motoklubi noored sportlased võitsid Tihemetsas Lauri krossirajal Eesti meistrivõistluste eelviimasel etapil kolm auhinda. Hommikuses ajasõidus pidid võistlejad hakkama saama väga porisel ja raskel rajal, kuna hommik otsa kallas vihma.

Õrnema soo konkurentsis teenis kahe sõidu kokkuvõttes teise auhinna Carita Lomp Pärnu motoklubist. Etapi võitis Karleen Randver ja kolmas oli põhjanaaber Noora Uro. Meistrivõistluste edetabelis hoiab 135 punktiga liidrikohta Lomp, lähimatest jälitajatest hingab Randver talle kolme punkti kauguselt kuklasse.

MX2-klassis jõudis pärnakas Joosep Pärn mõlemas sõidus kolmandana fnišisse. Avasõidu võitis Martin Michelis ja teine oli Kaarel Tilk. Teises sõidus suutis Tilk viimasel ringil seni liidrikohta koidnud Michelisest mööduda.

Sarja kokkuvõttes on 147 punktiga esikohal Tilk, järgnevad 141 punktiga Pärn ja 95 punktiga soomlane Miska Kumaja.

65 ccm masinaklassi avasõidus oli meeletult heas hoos Robin Robert Mooses. Ta asus stardi järel juhtima ja lõpetas kindlalt esimesena. Sõidu alguses hoidis teist kohta Pärnu motoklubi tulevikulootus Theo Kolts, kuid temast möödusid Enri Lustus ja Gregor Lootus. Lootus tõusis lõpuks teiseks ja Lustus tuli finišisse kolmandana.

Teist sõitu asus taas juhtima Mooses ja nii nagu avasõiduski hakkas ta kohe teistel eest ära minema. Teisel kohal oli Kolts, kes seekord suutis leida hea rütmi ja tagant kedagi enam mööda ei lasknud. Kolts suutis vahepeal Moosesele lähemale tulla, kuid esikoha teenis siiski avasõidu võitja. Kolts tuli finišisse teisena ja Lustus kolmandana.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Mooses, teise koha sai 40 punktiga Kolts ja kolmanda koha sama punktisummaga Lustus. Pärast kolme etappi on 128 punktiga sarja uus liider Mooses, teisel kohal on 125 punktiga Lustus ja kolmandal kohal 123 punktiga Lootus.

Teisel võistluspäeval kihutasid Lauri rajal kolme- ja neljarattalised tsiklid. Taas kostitas ilmataat motosportlasi öösel tugeva vihmaga ja nii tuli sõitjatel pühapäevalgi üsna rasketes oludes võistelda.

Quad’idel tuli sel hooajal esimest korda Eesti meistrivõistlustel rajale Ameerikas hooaja lõpetanud pärnakas Kevin Saar. Ajasõidus näitas viiekordne Euroopa meister kõrgemat klassi ja põrutas koguni 4,3 sekundit kiirema ringiaja kui teise koha saanud Rasmus Sõna. Kolmandat aega näitas Karl Robin Rillo.

Esimest võistlussõitu asus stardi järel juhtima Sõna. Eriti kaua ta liidrikohta enda käes hoida ei saanud, kuna selja tagant oli tulemas Saar, kes järgmisel ringil juhtima asus. Saare vedamisel läks pool sõitu, kuni ta lõpuks tehnilise rikke tõttu raja äärde jäi. Sõna tõusis taas liidriks, kuid mõni hetk hiljem sõitis Rillo temast mööda ja võttis lõpuks esikoha. Sõna lõpetas sõidu teisena ja Priit Järvloo kolmandana.

Teise sõitu Saar ei tulnudki ja see andis võimaluse teistele. Avaringist peale haaras liidrikoha enda kätte Rillo. Teisel kohal sõitnud Sõna suutis ainsana Rilloga enam-vähem samas tempos püsida. Lõpuks võttis Rillo siiski ligemale kümnesekundilise edumaaga Sõna ees esikoha ja kolmandana lõpetas sõidu taas Järvloo.

Soolotsiklite hobiklassis oli Pärnumaa meistrivõistluste arvestuses parim Mati Nuut, teise koha sai Aron Annerviek ja kolmanda koha Oliver Leppik.

Eesti meistrivõistluste viimane etapp sõidetakse septembri alguses Lange krossirajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles