Vähemuses lõpetanud Vaprus teenis närvilise lõpuga mängus punktilisa

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu Vaprus on kahes viimases mängus teeninud viigipunkti. 
Pärnu Vaprus on kahes viimases mängus teeninud viigipunkti. Foto: Svetlana Tšižova

Pärnu Vapruse jalgpallimeeskond teenis tabelisse punktilisa Tartu Tammeka vastu, kui taaralinlaste koduväljakul tehti tuline viik.

Avapoolajal oli Vaprusel õnne, et Ott Nõmme seljatagune puutumata jäi: tosina minuti järel pikendas Reio Laabus nurgalöögist teele saadetud palli peaga väravaesisele, kus valveta jäänud Kevin Mätase ülesanne oli see paarilt meetrilt tühja võrku lükata. Tartu mängumehe pallipuude aga ebaõnnestus, nahkkera lendas posti kõrvalt mööda ja kollasärgid said kergemalt hingata.

Pooltunni möödudes kolises ka Vapruse väravaraam, kui Tanel Tammik vasakult äärelt ennast karistusalasse keeras ja palli kaarega Vapruse värava ristnurga poole keerutas. Nõmm pallini ei küündinud, aga see tabas latti, kust see platsile tagasi põrkas.

Vapruse parim šanss sündis poolaja viimasel minutil Kristjan Kase keskväljalt alguse saanud sooloürituse järel. Pärnu ründaja mängis üle neli vastast, aga paremale liikudes jäi lööginurk väikseks ja Richard Aland sai kirja jalatõrje.

Mõni minut varem oli õhus Tammeka vähemusse jäämine: Poola passiga Eugenio Cristoforo Bracelli sõitis liiga pikalt enne põrganud palli mängides Kase jalgadesse ja olukorda lähedalt näinud kohtunik Kevin Kaivoja ei kõhelnud punase kaardi taskust tõmbamisel. Aga nagu sellistel juhtudel protseduurirreeglid ette näevad, hindasid olukorda korduste põhjal videokohtunikud, kes Kaivoja platsi kõrvale ekraani juurde kutsusid ja peakohtunik otsustas nähtu põhjal muuta tõsise vea hoolimatuks veaks ja Bracelli “pääses” kollasega.

Teise poolaja esimeses pooles tekkis poolvõimalusi mõlemal tiimil, aga tabloole jäid endiselt nullid. Vapruse seis läks hapuks 75. minutil, kui avapoolajal kollase kaardi saanud Reimo Madissoo tabas võitluses palli pärast Ahmed Adebayo Basherit jalga ning haaras peast kinni, sest teadis, et sellegi vea eest hoiatusest pääsu pole ja kaks kollast kaarti tähendab eemaldamist.

“Temperatuur” palliplatsil muudkui tõusis ja vigu vilistati mõlemale poole. Ühe järjekordse kontakti järel, kui tartlaste Devid Lehter sõitis jalad alt Kevin Aloel, keesid mõlemad mängumehed veidi üle ja kohtunik pidi neid kollase kaardiga maha jahutama.

Surve alla jäänud Vaprus suutis lõpuminutitel taaralinlaste rünnakuüritused elimineerida ja lõpuvile kõlades näitas tabloo 0:0 viiki.

Pärnakate keskkaitsja Uku Kõrre tunnistas mängujärgses intervjuus, et enne kohtumist ei oleks tänavu heas hoos olev Vaprus kindlasti viigiga rahul olnud, aga kuna kuhjunud kollaste kaartide tõtu oli mängukeelu all mitu põhitegijat ja tänaseski mängus jäädi platsile kümnekesi, et saa ühe punkti üle tagantjärele nuriseda.

Kõrre tunnustas vastaseidki. “Tammekat tuleb kiita. Me ei suutnud nende käike kinni panna ja olime ise mannetud,” ütles ta. “Ainuke positiivne asi on, et suutsime taga nulli hoida.”

Vaprusel on 25 vooru järel tabelis 33 punkti, mis tõstis tiimi taas kolmandale kohale. Tabeliseis kolmandast kaheksanda kohani on ülimalt tihe ja kõik meeskonnad pole 25. vooru matši veel mänginud.

Vapruse järgmine mäng tuleb järgmisel laupäeval võõrsil liigatabeli viimase, Harju JK Laagriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles