Galerii Endla avas uue hooaja tantsupeoga

Pärnu Postimees
Copy

Endla teater avas oma 113. hooaja hoogsa peoõhtuga, kes diskoripuldi taga võtsid teiste seas koha sisse Endla kaheksakordne publikulemmik Ago Anderson, armastatud näitleja Andrus Vaarik ja teatri loominguline juht Ingomar Vihmar.

Endla teater avas oma 113. hooaja hoogsa peoõhtuga, kes diskoripuldi taga võtsid teiste seas koha sisse Endla kaheksakordne publikulemmik Ago Anderson, armastatud näitleja Andrus Vaarik ja teatri loominguline juht Ingomar Vihmar.

Elava muusikaga küttis Küünis peolised üles Vaiko Eplik ja Eliit.

Andersonile käivitab õige peo ikka vana rock, punk ja indie, pidulikkuse käivitab aga klassika.

“Kui hommikul vara kalale sõidan, kuulan alati klassikat, siis on päiksetõusuks uduse jõe äärde jõudmine või tormise mere vaatamine eriti võimas,” märkis Anderson.

“Olen muusika suhtes väga kirglik, see on alati olnud ja kindlasti jääb oluliseks osaks mu elust. Kuna kogun vinüüle, siis uue ja mulle olulise muusika otsimine, kuulamine ja välja valimine võtab päevas vähemalt tunni,” iseloomustas oma muusikaarmastust Ingomar Vihmar, kes mängis peol nii Brasiilia muusikat kui Vahemere-äärest pärit saunde.

Pidu oli kohe algusest kuni viimaste minutiteni rõõmurikas ja maruliselt tantsuline ning seda väisas üle 600 inimese.

Sügishooajal on Endlas tulekul neli uuslavastust.

John Patrick Shanley ​“Mullingari kandis” on romantiline draama külaelust Iirimaal. Rosemary on juba aastaid oodanud, et häbelik naabrimees oma kummalisest tardumusest ärkaks ja kodusest karjamaasiilust enamat märkaks. Lavastab Madis Kalmet.

Andrus Kivirähk on näidendivormi valanud Eduard Vilde ​“Mäeküla piimamehe”, lavastab Aare Toikka. Mõisa meierei juures piimamehe kohta igatseva Tõnu Prillupi noore naise Mari osas näeb Fatme Helge Leevaldi.

Steven Dietzi ​“Langev täht” on kibemagus romantiline komöödia kahe endise armastaja ootamatust ja elumuutvast taaskohtumisest ühe lumme mattunud lennujaama ootesaalis. Lavastab Enn Keerd.

Jan Guillou “Kurjus” on draama noortele. 1981. aastal ilmunud samanimelist poolautobiograafilist noorteromaani on lugenud miljonid rootslased ja seda peetakse üheks mõjukamaks vägivallast kõnelevaks teoseks. Romaani põhjal 2003. aastal valminud linateos kandideeris parima võõrkeelse filmi Oscarile ja teose põhjal loodud teatrilavastusi on suure menuga mängitud nii Rootsis, ülejäänud Põhjamaades kui mujal maailmas. Eestis ilmus romaan 2001. aastal ja jõuab nüüd esimest korda meiegi lavale. Lavastab Laura Jaanhold.

Vaadake pildigaleriist, kui hoogsalt Endla 113. hooaeg käima lükati!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles