Timmo Jeret krooniti maailmameistriks: Parim kolme ala kombo, mis olen kunagi teinud

Märt Pilme
, reporter
Copy
MMil sadas vihma ja õhusooja oli 12-13 kraadi ringis - Timmo Jeretile sobisid säärased tingimused sobisid.
MMil sadas vihma ja õhusooja oli 12-13 kraadi ringis - Timmo Jeretile sobisid säärased tingimused sobisid. Foto: Elise Saarna

Oma sportlaskarjääris alati kõrgeid ja kõrvaltvaatajale kohati hullumeelseid eesmärke seadval triatleedil Timmo Jeretil jäi elus seljataha suur peatükk – pärnakas krooniti amatööride absoluutseks maailmameistriks. Nüüd on küsimus: mis saab edasi?

Vähe sellest, et suvepealinna võhmamees triumfeeris Soomes Lahtis poolpikal triatlonil oma vanuseklassis (30–34aastased), kus üle lõpujoone jõudis 451 sportlast, pani Jeret kinni kogu ürituse, ehk edestas kõigi vanuseklasside peale 3274 finišeerijat. Alustanuid oli veel rohkem.

Seejuures käis Jeret juba aasta alguses välja veksli, et tema eesmärk on heidelda augusti viimasel nädalavahetusel maailmameistritiitli nimel. Meest sõnast, härga sarvest – nüüd on see tehtud!

Siinkirjutajaga esmaspäeva varahommikul ehk vähem kui 24 tundi pärast lõpujoont jutustanud Jereti võiduuni polnud pikk ega magus. Kaugel sellest. Tšempion sai sõba silmale alles pärast südaööd ja äratus oli juba kella neljast. Siis tuli istuda autorooli, sõita sadamasse ja pärast veel Tallinnast kodulinna.

Mis kullamees auhinnaks sai? "Põhimõtteliselt … sooja käepingistuse!" naeris Jeret. "Pjedestaalil sai ikka ära käia ja väikse karika ka pihku. Amatööridele MMil suuri auhindu pole: surutakse kätt ja saad uhkusega öelda: olen maailmameister."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles