Rannas jagati välja 4000 dollarit

Märt Pilme
, reporter
Copy
Profiturniiril lõi kaasa 56 rannatennisisti.
Profiturniiril lõi kaasa 56 rannatennisisti. Foto: Urmas Luik

Nädalavahetusel toimus suvepealinna plaažil ITFi egiidi alla kuuluv rannatennise profiturniir BT50 Tagaväli Pärnu Open, mis tõi siia maailma tipudki.

Kokku asus 4000dollarist auhinnafondi jahtima 28 paari kümnest riigist.

Eestlased tundsid võidurõõmu naiste turniiril, kus võimsa etteaste tegi Maarjamaa esipaar Renate Hinno (ITFi edetabelis 116. kohal) ja Anette Mäelt (176.). Finaalis alistasid nad teisena asetatud Itaalia paari Matilde Massai (84.) ja Giulia Cerrutti (104.) tulemusega 6:3, 6:4. Itaallannad olid sel aastal triumfeerinud kõigil neljal Tallinnas peetud profiturniiril.

Meeste turniiril oli kõrgeima asetusega üles antud maailma neljas number, venelane Nikita Burmakin, ent tema koos slovakk Alexander Roziniga (118.) avavoorus viimaks liivale ei tulnudki. Küll mängis neutraalse lipu all võistlev Burmakin Pärnus juulis, kui suvepealinnas toimus 50 000dollarise auhinnafondiga ITFi tippturniir.

Burmakini ja Rozini arvelt purjetasid esimesest ringist edasi ja finaali välja lätlased Kaspars Daugulis (691.) ja Aleksej Aleksjuks (444.), kes kaotasid esikohamatšis prantslasele Esteban Bonnetile (163.) ja hollandlasele Joeri Ertnerile (59.) 1:6, 0:6.

Meeste turniiril osales ka maailma kümnes reket, lätlane Maksimilians Andersons, kes kaotas oma paarilise Jevgenijs Feldmanisega (186.) turniiri võitjatele poolfinaalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles