Väidetav silokiletaja müüja haihtus pärast rahaülekannet

Pärnu Postimees
Copy
Netikelmuste puhul jääbki enamasti saladuseks, kes ohvrile kurja tegi.
Netikelmuste puhul jääbki enamasti saladuseks, kes ohvrile kurja tegi. Foto: Sander Ilvest

Petised, kes telefonitsi ja interneti kaudu üritavad inimeste raha endale saada või nende kaudu laenu võtta, ei puhka. Pahatihti lähevad nende plaanid läbigi.

Pärnumaal elav naine tegi Facebooki grupis postituse, milles teatas, et soovib osta silokiletajat. Ta leidis sobiva pakkuja, kellega suhtles Messengeris. Talle esitati arve ettevõtte nime alt. Naine tasus kauba eest ligemale 2800 eurot, aga ostetud toodet pole ta saanud. Kaupa müünud inimesega ei ole naisel õnnestunud enam ühendust saada.

Ostusoovi postitas naine Facebooki juuli lõpus, politseile laekus teade pettusest üleeile. Politsei hakkas seda uurima kelmust käsitleva paragrahvi järgi.

Sel nädalal anti politseile teada teisestki siin kandis elava inimese vastu toime pandud pettusest, millega tekitati kokku kahju pea 2000 eurot.

Nimelt võttis Pärnumaal elava mehega ühendust tundmatu naine, kes tutvustas end isikuandmete turvateenistuse töötajana ja teatas, et mehe krüptovaluuta kaudu toimuvad suured rahaülekanded.

Naine rääkis, et tahab eraldada mehe andmed krüptovaluuta kontost, ja veenis teda paigaldama arvutisse ja mobiiltelefoni AnyDeski programmi, mille kaudu tehti eri krediidiasutustele laenutaotlusi. Selle tulemusena kanti mehe kontole üle laen summas 1810 eurot.

Juhtunu suhtes alustati kriminaalmenetlust seadusepügala alusel, mis käsitleb arvutikelmust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles