Nädalast jäi kõlama Vintske vaimuga külakool

Raido Keskküla
, arvamustoimetaja
Copy
Kooliaasta alguses on Pärnumaal tänavu olnud hulga segadust ja teadmatust.
Kooliaasta alguses on Pärnumaal tänavu olnud hulga segadust ja teadmatust. Foto: Andres G. Adamson

1. september, tarkusepäev tähendab enamikule meist särasilmseid koolilapsi, kes, lillekimp pihus, sel tähtsal päeval südamevärinal koolimaja poole tõttavad. Kõik on jälle uus ja kes teab, milline kooliaasta seekord tuleb. Varasemast teada-tuntud õpetajad ja koolikaaslasedki on pika suve jooksul veidi võõraks jäänud.

Suuresti kõik just nii oligi ja elevust jagus pea igasse maakonnanurka, kus koolimaja tarkuse taganõudjatele taas pidulikult uksed avas. Ometi varjutasid tänavuse kooliaasta algust siinmail suisa suletud või siis madalama kooliastmeni nuditud väikekoolid. Ebakindlust ja teadmatust jagus uue kooliaasta alguses enim Lääneranna valda, kuid Põhja-Pärnumaal asuva Pärnjõe kooli kolmanda kooliastme sulgeminegi ei olnud kõigile lapsevanematele karvamööda.

Hoolimata murepilvedest, mis hõljusid sellest õppeaastast suletud Lääneranna pisukese Metsküla kooli kohal, suutis sealne koolipere koos oma arvukate toetajatega nii lähemalt kui kaugemalt heas mõttes üllatada. Vinstke vaimuga Metsküla rahvas kogunes vallajuhtide karmile sulgemisotsusele vaatamata kooliaasta avaaktust pidama. Nii mõnigi poetas suurest meeleliigutusest kantud kokkusaamisel heldimuspisara.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles