Idufirmade käive kasvas üle kahe korra

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu südalinnas toimetav Gamecan on videomänge arendanud kaheksa aastat, idufirma palgal oli juuni lõpus 39 töötajat.
Pärnu südalinnas toimetav Gamecan on videomänge arendanud kaheksa aastat, idufirma palgal oli juuni lõpus 39 töötajat. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa iduettevõtete käive oli tänavu esimesel poolaastal 4,3 miljonit eurot ehk 139 protsenti suurem kui mullu samal ajal.

Kohalikest iduettevõtetest tegi suurima käibe Ready Player Me, mis loob metaversumis kasutamiseks mõeldud virtuaalseid avatare. Pärnu firma on valdkonna globaalne turuliider, mille käive küündis esimesel poolaastal 1,54 miljoni euroni. Napilt jäi alla Gamecan (1,5 miljonit). Esikolmikusse mahtus veel Patchstack, mille käive ulatus 500 000 euroni.

Startup Estonia juht Eve Peetersoni sõnutsi näitasid Pärnumaa idufirmad esimesel poolaastal tõhusat kasvu. “Pärnumaa näitajaid mõjutavad regiooni suurimate iduettevõtete tulemused, mis ka praegusel keerulisel ajal on väga tugevalt kasvanud. On näha trendi, et kiire globaalse kasvu asemel keskenduvad kohalikud iduettevõtjad aina enam efektiivsuse tõusule ja kasumlikkuse kindlustamisele,” avaldas Peeterson.

Pärnumaa näitajaid mõjutavad regiooni suurimate iduettevõtete tulemused, mis  ka praegusel keerulisel ajal on väga tugevalt kasvanud.

Eve Peeterson, Startup Estonia juht

Pärnu maakonna iduettevõtetes töötas esimese poolaasta lõpu seisuga 80 inimest ja aastaga on loodud 29 töökohta. Suurimad tööandjad on Gamecan 39 ja Ready Player Me 32 töötajaga.

Maksu- ja tolliameti andmetel tasusid maakonnas registreeritud iduettevõtted 870 000 eurot tööjõumakse, mida on 151 protsenti enam kui mullu samal ajal. Suurimad tööjõumaksude maksjad olid esimesel poolaastal Ready Player Me (550 000 eurot) ja Gamecan (220 000 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles