Kahepaat sammus MMil veerandfinaali, neljane püüab edasipääsu vahesõidus

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Eesti paarisaeruline neljapaat (Mikhail Kushteyn, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Johann Poolak) teenis MMi avasõidus kolmanda koha.
Eesti paarisaeruline neljapaat (Mikhail Kushteyn, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Johann Poolak) teenis MMi avasõidus kolmanda koha. Foto: PHILIPP SCHMIDLI

Serbias Belgradis alanud sõudmise maailmameistrivõistlustel teenis meeste kergekaalu paarisaeruline kahepaat, milles istuvad pärnakas Ander Koppel ja tartlane Elar Loot, pääsu veerandfinaali, paarisaeruline neljapaat peab poolfinaali pääsemist üritama vahesõidu kaudu.

Koppel ja Loot said oma sõidus kirja aja 6.30,98. Eestlastest eespool lõpetasid Iirimaa (6.15,40), Uus-Meremaa (6.19,65) ja Ukraina (6.27,67).

Nüüd on Loodil ja Koppelil mõni päev aega taastuda-treenida, misjärel ootab neid kolmapäeval ees veerandfinaal. 

Eesti paarisaeruline neljapaat (Mikhail Kushteyn, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Johann Poolak) oli oma eelsõidus kolmas ja peab poolfinaali pääsu eest võitlema homses vahesõidus.

Ander Koppel (vasakul) ja Elar Loot.
Ander Koppel (vasakul) ja Elar Loot. Foto: Detlev Seyb

Eesti neljapaat lõpetas eelsõidu ajaga 6.07,62. Otse poolfinaali pääsesid Hollandi (5.59,78) ja Ukraina (6.04,57) paatkond. Meie kvartetist tahapoole jäid USA (6.08,73), Rumeenia (6.09,64) ja Iirimaa (6.17,50) sõudjad.

Kahes teises eelsõidus lunastasid koha otse poolfinaali Poola (6.00,17) ja Šveits (6.01,98) ning Itaalia (6.01,12) ja Suurbritannia (6.03,18).

Püha Lehma vahesõit on homme pärastlõunal ja poolfinaali pääsemiseks tuleb olla kolme parema seas. Eestlaste konkurendid vahesõidus on Rumeenia, Saksamaa, Hiina ja Kanada.

Neljapaate on MMil võistlustules 17, kergekaalu kaheseid 27. MM on oluline võistlus järgmise aasta OMi silmas pidades: olümpiapileti lunastamiseks tuleb olla seitsme parema seas ehk võita vähemalt B-finaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles