Hannes Soomer andis ringrajal võimsa etenduse

Joel Kukk
Copy
Hannes Soomer (38) pani Pärnu ringrajal oma paremuse maksma, põhjanaabrite äss Ville Valtonen (8) pidi leppima teise kohaga.
Hannes Soomer (38) pani Pärnu ringrajal oma paremuse maksma, põhjanaabrite äss Ville Valtonen (8) pidi leppima teise kohaga. Foto: Eesti mootorrattaspordi föderatsioon

Nädalavahetusel kihutasid Eesti ja lähinaabrite motosportlased Pärnus Porsche Ringil Eesti ja Balti meistrivõistluste fnaaletapil.

Sündmusterohkel võidusõidul pani i-le täpi Hannes Soomer, kes teenis pärast viieaastast vaheaega Superbike’i klassis taas Eesti meistritiitli.

Saksamaa meistrivõistluste karussellil tiirlev 25aastane Soomer tuli starti oma vana Hondaga, kuna tema võistlusmootorrattad läkitati eelmisel nädalal Hockenheimi poole teele.

Kvalifikatsioonis parima ringiaja 1.14,532 välja sõitnud Soomer kindlustas endale Soome ässa Ville Valtoneni ja valitseva Eesti meistri Hanno Veldi ees parima stardikoha. Paraku ebaõnnestus Eesti kiireima ringrajasõitja start ja avaringi lõpetas ta alles viiendana. Mõne ringiga suutis kodustel võidusõitudel Pärnu Vihurmoto klubi esindav suurmeister jagu saada Leedu meistrist Šarunas Pladasest ja klubikaaslastest Mihkel Osulast ja Hanno Veldist. Tundus, et sõitu kindlalt juhtima läinud Valtonen jääb tal seekord püüdmata, kuid Soomer nii ei arvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles