Neljapaat libises MMil vahesõidus poolfinaali

Pärnu Postimees
Copy
Eesti paarisaeruline neljapaat tagas koha poolfinaal läbi vahesõidu.
Eesti paarisaeruline neljapaat tagas koha poolfinaal läbi vahesõidu. Foto: Detlev Seyb/World Rowing

Eesti paarisaeruline neljapaat (Mikhail Kushteyn, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Johann Poolak) teenis Serbias sõudmise maailmameistrivõistlustel vahesõidus kolmanda koha, tagades sellega koha ülehomses poolfinaalis.

Eesti paatkonna osalusel toimunud vahesõidu võitis Saksamaa kvartett (5.49,77). Teisena lõpetas Rumeenia paatkond (5.49,89). Kushteyn, Raja, Endrekson ja Poolak finišeerusid ajaga 5.52,06. Selja taha jäeti Kanada nelik (5.56,04) ja Hiina koondis (5.57,99).

Eesti kvarteti eessõudja Johann Poolak rääkis sõudeliidu kodulehe toimetajale, et eestlaste minek on läinud sõit-sõidult paremaks. Vahesõidus üllateas teda veidi Kanada paatkonna kiire algus – vahtralehemaa nelik oli 500 meetri peal sõidu liider.

“Aga arvata võis, et nad vajuvad teises pooles ära ja täpselt nii juhtuski,” märkis pärnakas, kelle arvates oli Eestil sõit algusmeetritest kontrolli all.

Noore sõudja hinnangul tunnetab kogu nelik, et ühine rütm on leitud ja hingamine vaba. Siiski olevat sõudja sõnul olnud kanalil mitmeid ärevaid hetki, sest tuuleiilid on suutnud mitmel korral segadust tekitada.

“Küljetuul eelsõidus oli päris keeruline, sest lükkas meid poide suunas: roolimise mõttes oli raske ilm,” tõdes Poolak.

“Vahesõidus oli puhtam töö, tempo konkreetsem, rütm parem,” oli eessõudja rahul, märkides, et nüüd tuleb kogu aur taastumisele panna.

“Saame massaaži ja teeme paar rahulikku treeningut, et juba paari päeva pärast täispangale minna,” avaldas noormees.

Poolfinaalid sõidetakse neljapäeva pärastlõunal. Eesti on samas sõidus Austraalia, Šveitsi, Hollandi, Suurbritannia ja Rumeenia paatkonnaga. Teises poolfinaalis sõidavad Norra, Ukraina, Poola, Itaalia, Saksamaa ja USA nelik.

Mõlemast sõidust pääsevad laupäevasesse A-finaali kolm esimest, kolm tagumist võistlevad samal päeval B-finaalis.

MM on oluline võistlus järgmise aasta OMi silmas pidades: olümpiapileti lunastamiseks tuleb olla seitsme parema seas ehk võita vähemalt B-finaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles