Pärnu krossimees maadles Briti karikasarjas tehnikaga

Joel Kukk
Copy
Pärnu motoklubi krossiäss Harri Kullas saavutas Briti karikasarjas kolmanda koha.
Pärnu motoklubi krossiäss Harri Kullas saavutas Briti karikasarjas kolmanda koha. Foto: Eesti mootorrattaspordi föderatsioon

Pärnu motoklubi krossisõitja Harri Kullas võitis Briti karikasarjas MX National hooaja kokkuvõttes kolmanda koha.

Enne viimast etappi Hawkstone Parki rajal hoidis MX1-klassis võistlev pärnakas sarjas kindlalt kolmandat kohta. Keegi teda tagant väga ei ohustanud ja ettepoole tõusta olnuks keeruline.

Kvalifikatsioonis sõitis kiireima ringiaja välja Conrad Mewse ja Kullas oli kaheksas. Esimeses võistlussõidus tegi meie mees suurepärase stardi, kuid langes seejärel kiiresti kolmandaks. Sõitu asus juhtima Josh Gilbert ja teine oli Mewse. Kullas hoidis kolmandat kohta kogu sõidu jooksul ja tuli sellel positsioonil finišisse. Esikoha saatus otsustati teisel ringil, kui Mewse möödus Gilbertist ja lõpuks kindla võidu teenis.

Teises sõidus Kullas nii hästi ei startinud, esimeselt ringilt tuli ta viiendana. Seejärel möödus ta Martin Barrist ja sõitis mõnda aega neljandal kohal. Sõidu keskel möödus Kullasest Tristan Burdon ja eestlane tuli lõpuks finišisse viiendana. Mõlemas sõidus oli Kullasel probleeme tehnikaga. Esikoha võitis itaallane Ivo Monticelli, teine oli Mewse ja kolmas Gilbert.

Kahe sõidu kokkuvõttes teenis Kullas 36 punktiga viienda koha. Esikoht läks 47 punktiga Mewse’ile, teine oli 42 punktiga Gilbert ja kolmas 41 punktiga Monticelli. Hooaja kokkuvõttes tuli Kullas 198 punktiga kolmandale kohale. Esikoht läks 236 punktiga Mewsele ja teine oli 221 punktiga Gilbert.

Soolotsiklite Rahvuste krossil Prantsusmaal esindavad Eestit (vasakult) Jörgen-Matthias Talviku, Tanel Leok ja Harri Kullas.
Soolotsiklite Rahvuste krossil Prantsusmaal esindavad Eestit (vasakult) Jörgen-Matthias Talviku, Tanel Leok ja Harri Kullas. Foto: Eesti mootorrattaspordi föderatsioon

“Tippklassi motosportlaste hooaja tähtsaimal võistlusel, Rahvuste krossil oktoobri esimesel nädalavahetusel esindab Eestit kolm meie klubi sõitjat: kaherattalistel tsiklitel kihutavad pärnakad Kullas ja Jörgen-Matthias Talviku ning Tanel Leok Sõmerpalu klubist ja quadracer’ite võidusõidul stardivad Kevin Saare kõrval Karl Robin Rillo Redmoto tiimist ja Rasmus Sõna Äksi klubist,” rääkis Pärnu motoklubi juhatuse liige Jüri Makarov, kelle sõnutsi sõidab Leok MXGP-klassis, Talviku MX2 konkurentsis ja Kullas MX Openi arvestuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles