Video Ilmus uue Eesti lühifilmi treiler, peaosas astub üles Endla näitleja Nils Mattias Steinberg

Pärnu Postimees
Copy
Film toob vaatajateni eluga pahuksisse sattunud Jaani (Nils Mattias Steinberg, vasakul), kes on psühhiaatriakliinikust vabanenud ja soovib oma eluviise muuta.
Film toob vaatajateni eluga pahuksisse sattunud Jaani (Nils Mattias Steinberg, vasakul), kes on psühhiaatriakliinikust vabanenud ja soovib oma eluviise muuta. Foto: Kaader filmist

Ilmunud on kodumaise lühifilmi “Jaani päev” treiler, mille peaosades on Endla teatri näitleja Nils Mattias Steinberg (teleseriaal “Armastus”) ja Miika Pihlak (“Öölapsed”).

Film toob vaatajateni eluga pahuksisse sattunud Jaani (Nils Mattias Steinberg), kes on psühhiaatriakliinikust vabanenud ja soovib oma eluviise muuta. Tema loomingulisus muusikuna on asendunud pideva narkootikumide tarbimisega. Tema diilerist ja sõltlasest sõber Tarmo (Miika Pihlak) on peavarjuta ja ööbib Jaani stuudios, kuid see toob endaga kaasa probleemi: Tarmol on maksmata võlg kohalikule sulile.


Filmi idee sündis kümme aastat tagasi, kui stsenarist ja režissöör Freddy Lond oma isa Jämejala psühhiaatriakliinikusse viis ja kolm nädalat hiljem teda koju Lavassaarde tagasi sõidutas. Freddyt hakkas selle retke käigus huvitama isa muutlik psühholoogiline seisund ja seeme stsenaariumi jaoks oli külvatud.

Lond on lõpetanud audiovisuaalse tehnika eriala Brüsseli filmikoolis Luca School of Arts, tema stsenaarium jõudis 2013. aastal Oostende filmifestivalil Belgias (tudengite kategoorias) poolfinaali. Koolilõputööna valminud lühifilm “Medicine Men” valiti 2016. aastal Hollyshorts filmifestivalile Californias. Kõige hiljutisem projekt “Happy Days” (2018) valmis koostöös Belgia produktsioonifirmaga Western Spaghetti’s.

Filmi originaalmuusika looja, kaasoperaator, kaasmonteerija ja helirežissöör on Heldur Maripuu, tegevprodutsent ja helisalvestaja on Hans-Henri Rähn. Filmile on loonud lisamuusikat Mait Levandi ja Hans-Henri Rähn. Filmi toodab LondFilms, Maripuu Studio ja Kelder Records.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles