Gerda Kordemets Kuni su külakool elab, elad sina ka (2)

Gerda Kordemets
, Lääneranna valla elanik
Copy
Gerda Kordemets leiab, et tuleval aastal 170aastaseks saava põlise külakooli saatus pole ammu enam pelgalt rahaküsimus. Sellest on saanud rahva õiglustunde sügav riive
Gerda Kordemets leiab, et tuleval aastal 170aastaseks saava põlise külakooli saatus pole ammu enam pelgalt rahaküsimus. Sellest on saanud rahva õiglustunde sügav riive Foto: Mailiis Ollino

Eelmisel nädalal soovitas arvamussaate juht raadios Metsküla lapsevanematel mõelda vallaeelarvest kui pere-eelarvest. Et kui raha pole, siis raha pole.

Tuleval aastal 170aastaseks saava põlise külakooli saatus pole ammu enam pelgalt rahaküsimus. Sellest on saanud rahva õiglustunde sügav riive, sümbol ja ühiskondliku valuläve mõõdupuu.

Metsküla kool on ikka olnud hea hariduse sümbol. Haridust, kus nutitelefoni näppimise asemel õpetatakse, kui tore on olla õues ja millised imed toimuvad looduses, tahame oma lastele me kõik.

Metsküla kool on nagu Kihnu kört, mida tuleb hoida ja säilitada õrnuse, hoole ja missioonitundega. See peabki olema kallis, sest see on nii väärtuslik!

Metsküla kool on saanud muinasjutukooliks. Sest see on kool, mida pole. Meie oma Sigatüügas. Meie oma Bullerby.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles