Neljapaat teenis MMil koha B-finaali

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Eesti paarisaerulise neljapaadi mehed (vasakult) Mikhail Kushteyn, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Johann Poolak teenisid MMi poolfinaalis pääsme B-finaali.
Eesti paarisaerulise neljapaadi mehed (vasakult) Mikhail Kushteyn, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Johann Poolak teenisid MMi poolfinaalis pääsme B-finaali. Foto: Detlev Seyb/QWorld Rowing

Eesti paarisaerulise neljapaadi meeskond (Mikhail Kushteyn, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Johann Poolak) teenis Serbias sõudmise maailmameistrivõistlustel poolfinaalis viienda koha ja sõidab laupäeval B-finaalis.

Eesti sõudekvarteti konkurentideks poolfinaalis olid Austraalia, Šveits, Holland, Suurbritannia ja Rumeenia paatkond. Sõidu kindel valitseja oli Hollandi nelik, kes haaras liidriohjad kohe sõidu alguses ja oli 500 meetri punktis esimene Šveitsi, Austraalia, Rumeenia, Suurbritannia ja Eesti meeste ees.

Poolel võistlusmaal kasvatasid tulpidemaa mehed vahet veel, järgmised tiimid jõudsid sinna samas järjestuses kui 500 meetri peal. Eesti paatkonna vahe viimase A-finaali kohal sõitva Austraaliaga oli veidi üle kahe sekundi.

1500 meetril oli kolmandaks tõusnud Suurbritannia nelik ja Eesti kvartett oli kuuendana A-finaalist üle nelja sekundi kaugusel.

Sõidu võitis ülekaalukalt Hollandi paatkond ajaga 6.06,20. Suurbritannia sõudjad jäi maha 6,44 sekundiga ja Šveitsi nelik 8,27 sekundiga. B-finaali jäid Rumeenia paatkond, kaotades võitjale 10,12 sekundiga, viiendaks tõusnud eestlased (+12,29) ja Austraalia mehed (+13,15).

Teisest poolfinaalist pääsesid medalisõitu Poola, Itaalia ja Saksamaa paatkond ja B-finaali langesid Ukraina, Norra ja USA nelik.

MM on oluline võistlus järgmise aasta OMi silmas pidades: olümpiapileti lunastamiseks tuleb olla seitsme parema seas. Seega Pariisi olümpiakoha saamiseks tuleks eestlastel võita laupäeval sõidetav B-finaal. Järgmisel aastal jagatakse välja veel kaks olümpiapääset valikregatil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles