Eesti paarisaeruline neljapaat jäi MMil esimesena olümpiapiletist ilma

Copy
Eesti paarisaeruline neljapaat sai B-finaalis teise koha.
Eesti paarisaeruline neljapaat sai B-finaalis teise koha. Foto: Detlev Seyb/World Rowing

Belgradis toimuval sõudmise MMil oli Eesti paarisaeruline neljapaat B-finaalis teine, tagades üldkokkuvõttes kaheksanda koha.

Mikhail Kushteyn (Narva SK Energia), Allar Raja (Pärnu SK Kalev), Tõnu Endrekson (Pärnu SK) ja Johann Poolak (Pärnu SK Kalev) pidanuks järgmisel aastal toimuva Pariisi OMi pääsme lunastamiseks sõidu võitma, ent lõpetasid 5.49,89 kirja saanud Rumeenia järel 5.53,44ga teisena. Tõusvas joones distantsi läbinud Eestile järgnesid USA (5.54,78), Norra (5.54,87), Austraalia (5.54,87) ja Ukraina (5.58,49).

Kuna Pariisi OM-pääsme tagas üksnes B-finaali võit, peab Eesti nelik järgmise aasta mais osalema spetsiaalsel kvalifikatsiooniregatil, kus läheb jagamisele veel kaks pääset.

“Muidugi oleme pettunud, et olümpiapiletit tasuks ei saanud,” ütles eessõudja Poolak, kelle arvates väärinuks B-finaali võitnud Rumeenia kohta finaaliski. “Need mehed olid klass omaette ja seal, kus nad olema pidid,” hindas sõudja.

Poolak arvas, et tulemusest hoolimata tehti siiski tugev sõit: võideti ju kõik rivaalid, välja arvatud Rumeenia. 

Mis saab Eesti neliku olümpiaambitsioonist? “Seda on veel vara öelda, millised paadid järgmisel aastal moodustatakse,” vastas sõudja.

Koondise peatreener Veikko Sinisalo sõnutsi on neljapaatide konkurents väga kõvast puust ja Eesti neljane tegi väga hea sõidu, millest paraku Rumeenia vastu ei piisanud.

Finaalis võitis kuldmedali Holland (5.52,33), kellele järgnesid Itaalia 5.54,58 ja Poola 5.55,02ga. Olümpiapileti teenisid ka finaali teise poole tegijad: Suurbritannia, Šveits ja Saksamaa.

Teine Eesti paatkond – Elar Loot (SAK Tartu) ja Ander Koppel (Pärnu SK Kalev) kergekaalu kahepaadil – võttis rivaalidega mõõtu C-finaalis, kus selgitati 13.–18. koht. Kogu distantsi kuuendana liikunud eestlased sel positsioonil ajaga 6.33,05 ka lõpetasid, kindlustades üldarvestuses 18. koha. Sõidu võitis Kreeka (6.17,79), järgnesid Türgi (6.19,74), Uruguai (6.20,38), Austraalia (6.20,79) ja Portugal (6.21,21).

“Meil jäi selgelt jaksust puudu,” rääkis tänavu eessõudja ameti enda kanda võtnud Koppel, kelle hinnangul oli algus korralik, ent siis jõud rauges. “Stardist saime kenasti minema, ent poolel maal tundsime, et rivaalid hakkasid eest libisema,” tõdes pärnakas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles