Arnold Antoni stipendiumi pälvivad Maria Mänd ja Juuli Kõrre

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Duo Mann & Juula ehk Juuli Kõrre ja Maria Mänd.
Duo Mann & Juula ehk Juuli Kõrre ja Maria Mänd. Foto: Eve Naaber/Sakala

Tänavuse Arnold Antoni nimelise kultuuristipendiumi saavad Göteborgi muusika- ja teatriakadeemia maailmamuusika osakonna üliõpilased, Pärnust pärit Maria Mänd ja Juuli Kõrre, mõlema stipendiumi suurus on 2000 eurot.

Mändi ja Kõrret seob armastus pärimismuusika vastu. Koos moodustavad nad duo Mann ja Juula, mis 2020. aastal võitis noorte pärimusbändide konkursil grand prix’. Duo on esinenud Eesti Vabariigi 103. aastapäeva teleprogrammi kontserdil, Viljandi pärimusmuusika festivalil, Setu Folgil ja mujal.

Stipendium aitab noortel tasuda Rootsis majutuskulusid ning katta pillide ja loometegevusega seotud kulutusi. Göteborgi muusika- ja teatriakadeemiast saadud teadmisi soovivad nad kasutada kodulinna hüvanguks.

Mullu pälvis Arnold Antoni nimelise kultuuristipendiumi Regina Mänd, kes on Maria Männi õde ja kasutas õppetoetust samuti muusikaõpinguteks välismaal. Tänavu suvel vedas ta eest pärimusmuusikakontserte ja ühismängimist Supeluse tänaval.

2020. aasta parim noorte pärimusbänd, duo Mann & Juula.
2020. aasta parim noorte pärimusbänd, duo Mann & Juula. Foto: Annika Vihmann

Arnold Antoni nimeline kultuuristipendium on Pärnu linna ja Arnold Antoni sugulaste ja sõprade koostöös välja antav stipendium, mille eesmärk on aidata mitmekesistada Pärnu ja Pärnumaa kultuurielu, arendada andeid ja ideid kultuuri valdkonnas ja tagada arengu jätkusuutlikkust.

Stipendiumile on võimalik kandideerida nendel pärnakatel ja Pärnuga tihedalt seotud inimestel, kes õpivad või täiendavad end kultuuri alal mõnes Eesti või välismaa õppeasutuses. Kandideerija elukoht rahvastikuregistris peab olema Pärnu linn.

Stipendium on mõeldud õppetegevuse toetamiseks, sealhulgas õppemaksu tasumiseks, uurimistöö tegemiseks, loometegevuse projektide rahastamiseks, vajalike vahendite soetamiseks ja muude otseselt õppetegevusega seotud kulude katteks. Stipendiumi suurus on vähemalt 1000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles