Pärnu krossipoiss kihutas pjedestaalile

Joel Kukk
Copy
Pärnu motoklubi kasvandik Theo Kolts saavutas Äksi krossil 65 ccm klassis üldarvestuses teise ja nooremas grupis esimese koha.
Pärnu motoklubi kasvandik Theo Kolts saavutas Äksi krossil 65 ccm klassis üldarvestuses teise ja nooremas grupis esimese koha. Foto: Eesti mootorrattaspordi föderatsioon

Motokrossi Eesti noorte karikasarja seitsmendal etapil võistles Äksi rajal 191 sportlast ja paremus selgus tosinas arvestuses.

Pärnu motoklubi kasvandikest oli edukaim kümneaastane Theo Kolts, kes saavutas 65 ccm masinaklassis 26 konkurendi seas üldarvestuses teise koha. Nooremate poiste grupis oli pärnakas ülekaalukalt parim.

Esimeses sõidus haaras avaringil liidrirolli Gregor Lootus, talle hingasid kuklasse Enri Lustus, Rasmus Näär ja Kolts. Näär langes kukkumisega kohe sõidu alguses kõrgest mängust välja ja ette jäi kolmik, kes hakkas ratas rattas tihedalt võidu sõitma. Poisid püsisid koos kogu sõidu, kuid kohamuutusi teha ei suudetud. Lootus tuiskas finišisse esimesena, kannul Lustus ja Kolts.

Teist sõitu asus juhtima Kolts, kuid ei saanud liidrikohta pikalt nautida, juba teisel ringil tõusis liidriks taas Lootus. Kolmanda koha võttis sisse Lustus, kes sõidu edenedes hakkas kahest esimesest maha jääma. Kolts ei lasknud Lootusel hetkegi kergemalt hingata ja survestas liidrit kuni lõpuni. Esikohta tal Lootuse käest tal ära napsata ei õnnestunud ja finišis eraldas kaht esimest vaid 0,8 sekundit. Kolmandana lõpetas sõidu Lustus.

Kahe sõidu kokkuvõttes teenis etapivõidu 50 punktiga Lootus, teine oli 42 punktiga Kolts ja kolmas sama punktisummaga Lustus. Nooremate sõitjate arvestuses oli parim Kolts, teise koha sai Erki Raudnagel ja kolmanda Rasmus Näär. Eesti karikavõistluste liider on 248 punktiga Lustus, järgnevad Lootus 232 ja Kolts 189 silmaga.

Karikasarja kaheksas etapp sõidetakse 17. septembril Maardu krossirajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles