Intervjuu Pärnu arestimajas surnud noormees proovis suure tõenäosusega uimastit esimest korda (6)

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Lääne ringkonnaprokuratuuri abiprokuröri Liisi Kisleri ja Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juhi Margus Raspeli hinnangul võis arestimajas surnud noormehele saada saatuslikuks see, et ta polnud kogenud tarvitaja ega teadnud, kui suur kogus manustada.
Lääne ringkonnaprokuratuuri abiprokuröri Liisi Kisleri ja Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juhi Margus Raspeli hinnangul võis arestimajas surnud noormehele saada saatuslikuks see, et ta polnud kogenud tarvitaja ega teadnud, kui suur kogus manustada. Foto: Mailiis Ollino

Nüüd, mil ekspertiis on teinud kindlaks juulis Beach Grindilt Pärnu arestimajja viidud noormehe surma põhjuse ja sellega seotud üksikasjad, tõdeb juhtiv politseiametnik, et ehk oleks tõesti olnud õigem viia ta haiglasse, ehkki pole kindel, et ta seal oleks ellu jäänud.

Küll kehtib siiani teenistusliku kontrolli tuvastatu, mille järgi toimisid ametnikud tol saatuslikul ööl õigesti.

9. juuli öösel kolme paiku suri Pärnu arestimajas 20aastane noormees, kes viidi sinna Pärnu rannast Beach Grindi muusikafestivalilt vahetult enne südaööd narkojoobe kahtlusega.

Lääne ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Liisi Kisler ja Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juht Margus Raspel annavad pärast kohtuarstliku ekspertiisi tulemuste selgumist arestimajas surnud noormehega seoses esimest korda põhjalikke selgitusi. 

Kas lahangu tulemused on praeguseks teada? Mis oli selle 20aastase mehe surma põhjus?

Liisi Kisler: Kohtuarstliku ekspertiisi käigus ekspert tuvastas, et noormehe surma põhjus oli äge mürgistus narkootilise aine MDMAga.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles