Harri Kullas pani keerulisele hooajale väärika punkti

Joel Kukk
Copy
Pärnu motoklubi krossisõitja Harri Kullas kihutas nii Briti karikasarjas kui meistrivõistlustel hooaja kokkuvõttes pjedestaali kolmandale astmele.
Pärnu motoklubi krossisõitja Harri Kullas kihutas nii Briti karikasarjas kui meistrivõistlustel hooaja kokkuvõttes pjedestaali kolmandale astmele. Foto: Eesti mootorrattaspordi föderatsioon

Pärnu motoklubi krossiäss Harri Kullas võitis Briti meistrivõistluste viimasel etapil Monster Mountaini rajal MX1-klassis esikoha ja tuli hooaja kokkuvõttes kolmandaks.

Kvalifikatsioonis teise aja välja sõitnud pärnakas jäi 0,8 sekundiga alla Conrad Mewse’ile ja kolmas oli Josh Gilbert. Esimeses võistlussõidus haaras liidrirolli Gilbert, kannul Kullas, itaallane Ivo Monticelli ja Mewse. Kui Mewse möödus Monticellist, juhatas tavapärane kolmik taas sõitu. Kullas survestas Gilbertit pool sõitu ja seejärel õnnestuski eestlasel esikohale tõusta ja võidukalt finišisse tuisata. Gilbert lõpetas sõidu teisena ja Mewse oli kolmas.

Teist sõitu asus juhtima Mewse. Kullas hingas liidrile algusest lõpuni kuklasse, kuid mööduda sel korral ei õnnestunud. Kahe kange järel tuli kolmandaks Gilbert ja neljandana sai ruudulipu Monticelli.

Kahe sõidu kokkuvõttes teenis Kullas 47 punktiga esikoha, järgnesid Mewse 45 ja Gilbert 42 punktiga. Samad mehed moodustasid hooaja kokkuvõttes MX1-klassi esikolmiku. Briti meistriks pärjati 303 punkti kogunud Mewse, hõbedale tuli 275 punktiga Gilbert ja pronksi pälvis 272 punktiga Kullas.

Hea oli lõpetada meistrisarja hooaeg ilusa tulemusega, nautisin siin sõitmist väga.

Harri Kullas


“Hea oli lõpetada meistrisarja hooaeg ilusa tulemusega, nautisin siin sõitmist väga,” ütles nii Briti karikasarjas kui meistrivõistlustel pjedestaalile jõudnud Kullas. Ta mainis, et uuele tsiklile õigete seadete leidmine võttis omajagu aega.

Pärnaka järgmine start tuleb MM-sarja Inglismaa etapil Matterley Basinis.

MX2-klassis võistlev pärnakas Jörgen-Matthias Talviku näitas kvalifikatsioonis neljandat ringiaega. Avasõidus sai Talviku stardist minema kolmandana, kuid peagi ta kukkus porisel rajal ja lõpetas sõidu 13. kohal.

Teist sõitu alustas Talviku taas korraliku stardiga, kuid kukkumise järel tema tsikkel enam käima ei läinud ja võistlus tuli pooleli jätta. Etapi kokkuvõttes pidi noor pärnakas leppima 19. kohaga.

MX2-klassis tuli Briti meistriks rootslane Isak Gifting 265 punktiga. 114 silma kogunud Talvikule kuulus üheksas koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles