Filmitegija ja kirjanik Kadri Kõusaar: Ma olen nagu liblikas

Copy
Kirjanduslikul kohtumisel Koidula muuseumis oli külas Kadri Kõusaar.
Kirjanduslikul kohtumisel Koidula muuseumis oli külas Kadri Kõusaar. Foto: Urmas Luik

Pärnu Koidula muuseumi kirjandusliku kohtumiste sarja uue hooaja avakülaline Kadri Kõusaar tõdes, et kõik tema filmid on alguse saanud kohtumisest mõne vapustava inimesega.

Kahe lapse emana on Kõusaar oma elu sättinud nii, et lihtsam ja lastesõbralikum on elada Eestis, kuigi tema abikaasa töötab lektorina Londonis, sest seal pole käepärast siin nii enesestmõistetavaid häid huvikoole, lasteaiakoha kuutasu on Londonis 900 eurot ja kui sa lapsel täpselt kell viis õhtul järel ei ole, hakkab tiksuma taksomeeter. Reaalsuses tähendabki see, et lasteaiad on seal vaid rikastele ja paljud kuni viieaastaste emad on sunnitud olema kodused. “Ma ei teadnud algul seda, olin nii naiivne,” tõdes Kõusaar.

Kohtumisõhtu publiku hulgast tundis üks naine huvi, kuidas suudab Kõusaar hoida tasakaalu loomingu, töö ja pereelu vahel. “See on raske,” tunnistas külaline. “Teen just oma esimest dokumentaalfilmiprojekti, mis räägib preester Orentist. Mul on seal tähtaeg, olen neli–viis päeva ainult monteerinud ja neli–viis tundi maganud öösel ...”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles