Nädalast jäi kõlama Nii nad alustasid ... (1)

Raido Keskküla
, arvamustoimetaja
Copy
Riigikogu sügisistungjärk tõotab tulla kevadistungjärgust sõjakamgi.
Riigikogu sügisistungjärk tõotab tulla kevadistungjärgust sõjakamgi. Foto: Andres G. Adamson

Otsekui pärast pikka ja päikest täis koolivaheaega kogunesid nädala alguses puhanud nägudega rahvasaadikud taas riigikogu suurde saali pinkide taha, et alustada sügisistungjärguga. Optimist võiks isegi eeldada, et nüüdseks on kevadine opositsiooni ja koalitsiooni kirglik ja tingimusteta vastasseis taltunud. Ehk meenub rahvaesindajatele seegi ülesanne, milleks me oleme nad Toomapeale saatnud? Kas see võiks ehk olla seadusloome ja otsuste kaudu korraldada elu Eestis võimalikul parimal viisil?

Kahjuks peab tõdema, et äsja kogunenud riigikogulased tunduvad veel sõjakamad kui kevadel. Vastasseis paistab olevat suve jooksul hoogu juurdegi kogunud ja kompromissivalmidust erakonnajuhtide ütlemistest välja ei loe.

Kui kevadel lõid opositsiooni ja koalitsiooni vahele kiilu peamiselt maksumuudatustega seotud eelnõud, siis sügise hakul tõusis komeedina poliitikataevasse reformierakondlasest peaministri Kaja Kallase abikaasaga seonduv idavedude skandaal. Ongi oluline teema, mis pole veel mõistlikku lahendust leidnud. Otsustajate moraal ja väärtushinnangud on väga tähtsad ja need asjad tulebki selgeks vaielda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles