Pildid Lüdigi saal avas hooaja, järgmisena tulevad ooperi- ja balletisolistid

Pärnu Postimees
Copy
  • Aivar Mäe: "Pange end valmis, sest juba veebruaris on meil siin Eesti riiklik sümfooniaorkester!"

Aivar Mäe eestvedamisel veebruaris loodud uue kontserdipaiga, Lüdigi saali esimene täispikk hooaeg avati Vändras klaverikontserdiga. Hooaja avakontserdil sai kuulda Johan Randvere esituses eesti ja maailmaklassikat.

Esimestena astusid lavale aga hoopiski vallavanem Madis Koit ja tema eelkäija Aivar Mäe. Vallavanema tervitusest jäid kõlama kultuuri olulisus ja koostöö. “Kultuur on meie ühiskonna alustalaks. Olen väga tänulik Aivar Mäele, kes suutis eelneva aasta jooksul käima lükata mitu olulist kultuuriprojekti, nagu Lüdigi saal, Vändra kunstigalerii ja “Kultuuripomm”. Palju on veel ees,” rääkis Koit. Ühtlasi kutsus vallavanem kõiki inimesi 23. septembril osa saama maal elamise päevast Põhja-Pärnumaal.


Johan Randvere avas renoveeritud klaveril Lüdigi saali uue hooaja.
Johan Randvere avas renoveeritud klaveril Lüdigi saali uue hooaja. Foto: Erakogu

1. oktoobril peetav rahvusvaheline muusikapäev avatakse Lüdigi saalis ooperi- ja balletigalaga. Tähistamaks Estonia teatrimaja ja Lüdigi saali asukoha, Vändra koolimaja 110. aastapäeva, on külla kutsutud rahvusooperi ja -balleti solistid. Talvekuu algul toovad soojuse ja kaunid helid Lüdigi saali Rita Ray ja Johannes Laas. Jõulude eel rõõmustavad kultuurihuvilisi Estonia poistekoor ja dirigent Hirvo Surva.

“Pange end nüüd valmis, sest juba veebruaris on meil esinejaks Eesti riiklik sümfooniaorkester!” rääkis Aivar Mäe Lüdigi saali uuest hooajast.

Kevadhooajal tulevad Lüdigi saali Baieri rahvusooperi solist Mirjam Mesak, Estonian Voices, Eesti rahvusmeeskoor, Priit Võigemast ja Vaiko Eplik. Loodud sai ka toetajapass, mis on mõeldud neile, kes soovivad Mihkel Lüdigi nime kandva kontserdisaali arengut toetada rahalise panusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles