Pärnu noored solistid olid võidukad jidišikeelsete lauludega

Pärnu Postimees
Copy
Peale Eesti noorte solistide oli konkursist osavõtjaid ka Lätist, Leedust, Saksamaalt, Poolast ja Iisraelist.
Peale Eesti noorte solistide oli konkursist osavõtjaid ka Lätist, Leedust, Saksamaalt, Poolast ja Iisraelist. Foto: Evelin Mei

Pärnu kunstide kooli ja Pärnu muusikakooli õpilased astusid 17.–18. septembrini Vilniuses toimunud Nehama Lifshitzi nimelisel rahvusvahelisel laulukonkursil üles jidišikeelsete lauludega.

Nehama Lifshitz (1927–2017) oli maailmakuulus jidiši laulja, keda sageli kutsutakse ka “juudi ööbikuks” ning kelle professionaalne lauljakarjäär sai alguse Leedust – Kaunasest ja Vilniusest. Ta sai väga populaarseks ja kuulsaks kogu endises Nõukogude Liidus ja ringreisidel läänes. Juba kolmandat aastat korraldatakse tema loomingu auks rahvusvahelist vokaalsolistide konkurssi. Kõigil kolmel konkursil oma õpilastega osalenud õpetaja Aita Kaaveri sõnutsi on juudi muusika ja kultuuriga tutvumine avardanud nende kultuurilist maailmapilti.

Konkursi üks tingimus on, et lauljad peavad konkursil esitama ka ühe jidišikeelse laulu ja võimalik oli valida kahe kategooria, pop-jazz’i ja klassikalise laulu vahel. Rahvusvaheline žürii andis igas vanuserühmas välja kolm poodiumikohta ja kolm diplomandi.

Pärnu õpilaste hulgas saavutas pop-jazz-kategoorias kolmanda koha muusikakooli õpilane Arabella Soosaar, diplomandiks ja kutse Saksamaale mainekale europopi konkursile “Berliner Perle” sai kunstide kooli õpilane Karmen Käär. Diplomandide hulka valiti klassikalise laulu esindajad Robin Mittenbritt kunstide koolist ja muusikakooli õpilane Carola Kaaver. Kõiki soliste juhendas õpetaja Aita Kaaver ja saatis kontsertmeister Irina Oad. Žürii koosseisu kuulus ka kunstide kooli õpetaja ja koorijuht Evelin Mei.

Eestlaste kõrval osalesid konkursil noored solistid veel Lätist, Leedust, Saksamaalt, Poolast ja Iisraelist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles