Matsalu loodusfilmide festivali võitis Belgia film

Pärnu Postimees
Copy
"Uued kärsad" ("New Pigs on the Block"), režissöör ja operaator Jimmy Kets, Belgia).
"Uued kärsad" ("New Pigs on the Block"), režissöör ja operaator Jimmy Kets, Belgia). Foto: Kaader filmist

21. Matsalu loodusfilmide festivali (MAFF)  võitis Belgia film “Uued kärsad” (“New pigs on the block”), mis räägib linnasigadest, kes on peategelased kogukonnaprojektis, mille käigus rühm vabatahtlikke toidab neid naabruskonna restoranide ja poodide toidujääkidega.

Festivali rahvusvaheline žürii kirjeldas võidufilmi nii: “See on peenelt vormistatud lugu, mis paneb meid mõtlema inimese ja loomade vahelisele suhtele, olgu selleks siis metsikud või koduloomad. Tasakaal on saavutatud meisterliku vormi abil: selle helikujundus, operaatoritöö ja loo jutustamine on kõik silmapaistvad. Ehkki filmil puudub inimjutustaja hääl, on see lugu provokatiivne ja läbi loomade vaatenurga annab teada ka midagi meie endi kohta.”

MAFFi peakorraldaja Silvia Lotman avaldas heameelt selle üle, et filmifestival oli jätkuvalt elujõuline ja populaarne ja tõendus sellest, et inimesed hindavad ja hoolivad loodusest ning soovivad sellele rohkem tähelepanu pöörata. MAFF on alati olnud koht, kus saab jagada looduse imet ja tõsta esile päevakajalisi keskkonnateemasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles