Pärnu linn tõstis spordirajatiste kasutamise hinda (3)

Märt Pilme
, reporter
Copy
Raja tänava ujulas tuleb uuest aastast suplemise eest õhtusel ajal välja käia euro rohkem.
Raja tänava ujulas tuleb uuest aastast suplemise eest õhtusel ajal välja käia euro rohkem. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus kinnitas Pärnu spordikeskuse valduses spordiobjektide ja rajatiste hinnakirja, mis hakkab kehtima 1. jaanuarist.

Pärnu spordikeskuse valduses on Raja ujula, Pärnu spordihall, kergejõustikuhall, Paikuse spordikeskus, Mai kunstmuruväljak, Raeküla staadion, Rehepapi kunstmuruväljak, Rannastaadion, Rannastaadioni hostel, jalgpallihall ja Lastestaadion.

Spordikeskuse juhataja Maidu Lahe sõnutsi ei saa uue hinnakirja puhul esile tuua üht, üleüldiselt rakendatavat hinnatõusu protsendi määra. “Muudatused lähtuvad sellest, kui ajakohased ja vajadustega vastavuses on praegu kehtivad hinnad. Näiteks ujulas on hinnatõus keskmiselt 10–15 protsenti: õhtuse tsooni üksikpilet, mis praegu maksab 6,50 eurot, hakkab jaanuarist maksma 7,50 eurot,” selgitas ta.

Rannastaadioni jõusaali kasutamine kallineb 3,5 eurolt viieni. Kui tänavu saavad lapsed uisuplatsil liuelda kolme euro eest, siis uuest aastast tuleb välja käia 50 senti rohkem. Täiskasvanutel tõuseb hind neljalt eurolt viieni.

Pärnu spordikeskuse juhataja Maidu Lahe sõnutsi oli suur osa spordikeskuse hindadest paika pandud 2015. aastal ja vahepeal polnud neid muudetud.
Pärnu spordikeskuse juhataja Maidu Lahe sõnutsi oli suur osa spordikeskuse hindadest paika pandud 2015. aastal ja vahepeal polnud neid muudetud. Foto: Mailiis Ollino/Pärnu Postimees

Laht lisas, et kohati lähtus hinnatõus vajadusest ühtlustada eri rajatiste hinnakirjad. “Näiteks on varasemast olnud hinnakirjades erisused-soodustused mõne spordiala suhtes, mille rakendamine ei kohtle alade harrastajaid võrdselt,” tõdes ta.

Juhataja sõnutsi oli suur osa spordikeskuse hindadest paika pandud 2015. aastal ja vahepeal polnud neid muudetud.

“Möödunud on kaheksa aastat, mil on majandatud 2015. aasta hindadega, aga praeguses majandusolukorras ei ole samade hindadega jätkamine kahjuks jätkusuutlik. Rajatised vajavad pidevat hooldust ja korrashoidu, töötasude alammäär on viimase kaheksa aastaga kahekordistunud, Pärnu kütte hind on võrreldes 2015. aastaga tõusnud kaks korda, energia hind on ainuüksi viimase paari aastaga teinud olulise sammu ülespoole ja uued maksutõusud ootavad ees 2024. aasta alguses,” jutustas Laht.

Abilinnapea Ene Tähe sõnutsi on linnavalitsusel kavas suurendada spordiorganisatsioonide tegevustoetust ja munitsipaalkoolide eelarvet. “Linn on valmis kompensatsioonimehhanismi rakendama,” kinnitas Täht ja lisas, et plaanis on suuremate toetusesaajatega kohtuda.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles