Pärnu noored purustasid seitse Eesti rekordit

Märt Pilme
, reporter
Copy
Suvepealinna vägilane Reinhard Rebane püstitas viis Maarjamaa tippmarki.
Suvepealinna vägilane Reinhard Rebane püstitas viis Maarjamaa tippmarki. Foto: Mailiis Ollino

Tartus Eesti meistrivõistlustel klassikalises jõutõstmises selgusid Maarjamaa tšempionid avatud klassis ehk vanusest sõltumata.

Pärnu jõutõstmise klubi Daigo Power oli esindatud kuue noorteklassi kuuluva mehe ja kahe juunioride klassi neiuga, kes näitasid, et suudavad konkureerida täiskasvanutegagi.

18aastane Reinhard Rebane võistles meeste kehakaalus kuni 120 kilogrammi ja saavutas kogusummaga 757,5 kilo hõbemedali – see tulemus tähistab Eesti noorte rekordit. Noor pärnakas tunnistas üksnes kümme aastat vanema Siim Salini (852,2) paremust.

Rebane purustas veel rekordeid: tema kükkimise tulemus 282,5 kilogrammi on ses kehakaalus uus noorte ja juunioride tippmark. Lamades surumises kordas pärnakas 152,5 kiloga iseenda Eesti noorte rekordit. Jõutõmbeski püstitas Rebane koduriigi noorte ja juunioride tippmargi, kui sai maast lahti 322,5 kilo. Kokkuvõttes pälvis ta hõbemedali absoluutarvestuseski.

Kärolin Rohtla sai oma nimele kaks Eesti rekordit.
Kärolin Rohtla sai oma nimele kaks Eesti rekordit. Foto: Mailiis Ollino

Üle 84kiloste naiste konkurentsis saavutas 19aastane daigolane Kärolin Rohtla kogusummaga 395 kilo hõbemedali. Kulla teenis 17 aastat vanem Marit Juurma (415). Rohtla kükkis 171,5, surus lamades 88,5 ja sai jõutõmbes kirja 135 kilo. Ühtlasi tegi Rohtla Eesti avatud klassi naiste rekordi kükis ja lamades surumises.

Daigo klubist jõudis medalini ka 21aastane Vanessa Nikitina, kes kuni 69kiloste naiste arvestuses tuli 342,5 kiloga pronksile. Pärnakas kükkis 120, surus lamades 65 ja pingutas jõutõmbes 157,5 kilogrammi.

Eesti esivõistlustel olid võistlustules SK Saarde esindajadki. Pjedestaalile tõusis neist Kristjan Puusepp, kes üle 120kiloste meeste konkurentsis sai 727,5 kiloga pronksmedali. Täpselt sama lõpptulemusega pälviti hõbemedal. 1993. sünniaastaga Puusepp sai kükis kirja 247,5, lamades surumises 185 ja jõutõmbes 295 kilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles