Ettevõtja kaotas Facebookis tegutsevale petturile hulga raha

Pärnu Postimees
Copy
Kahju suurus on ligemale 1200 eurot.
Kahju suurus on ligemale 1200 eurot. Foto: Arvo Meeks/Lõuna-eesti Postimees

Sotsiaalmeedia vahendusel välismaalt soetatud tehnika transpordiks vedajat otsinud Pärnu ettevõte sattus pettuse ohvriks.​

Politsei poole pöördus kohalik ettevõtja, kes oli Facebooki vahendusel otsinud välisriigist soetatud tehnika transpordiks sobivat teenuse pakkujat. Ettevõtjaga võttis ühendust potentsiaalne firma Soomest, kes lubas kahveltõstuki Pärnusse toimetada.

Ettevõtja kandis firmale küsitud summa üle ja jäi tõstuki saabumist ootama. Paraku kokkulepitud ajal tõstukil järel ei käidud ega ole soetatud masin kohale jõudnud siiani. Pealegi ei vasta pakkuja enam teenuse eest maksnud ettevõtja kõnedele.

Ettevõttele tekitatud kahju küünib üle 1200 euro.

Juhtumi asjaolude uurimiseks alustas prokuratuur kriminaalmenetluse seadusepügala alusel, mis käsitleb kelmust. Varalise kasu saamise eest tegelikest asjaoludest teadvalt ebaõige ettekujutuse loomise teel karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Juhul kui teo pani toime kuritegelik ühendus või varemgi kelmuse, varguse või omastamise eest karistatud isik, ootab süüdlast ühe- kuni viieaastane järelemõtlemisaeg kinnipidamisasutuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles