Pärnu sai juurde kaks maailmameistrit

Märt Pilme
, reporter
Copy
Eesti 60+ korvpallikoondis võitis MM-kulla. Vallo ja Ülle Järv on ülemises reas vasakul.
Eesti 60+ korvpallikoondis võitis MM-kulla. Vallo ja Ülle Järv on ülemises reas vasakul. Foto: Eesti seeniorispordi ja spordiveteranide liit

Eestlased panid Argentinas veteranide korvpalli maailmameistrivõistlustel välja ühe satsi: üle 60aastased naised naasid kaugelt maalt kuldmedalitega.

Mar del Plata linnas toimunud mõõduvõtul osales ses vanuseklassis 14 naiskonda ja eestlannad ei kaotanud ühtki matši. Finaalis alistati Tšiili esindus 47:36.

Maailmameistrite tiimi kuulus kaks suvepealinlast: mängija Ülle Järv ja treener Vallo Järv. Eestlannadest said veel kulla kaela Epp Jürme, Kai Jürme, Reet Rausberg, Katrin Aava, Ingrid Mesila, Tiiu Kosk, Aivi Tali ja Monika Tötterman.

Ülle ja Vallo Järv naasid Argentinast kullaga.
Ülle ja Vallo Järv naasid Argentinast kullaga. Foto: Erakogu

Pärnust pärit Ülle Järv näitas säravaid etteasteid juba nooruspõlves, kui kuulus aastatel 1976–1984 TRÜ esindusnaiskonda ja Eesti koondisse, mille särgi tõmbas ta veel selga 1992. aastalgi.

Veteranide maailmamängudelt oli Järvel juba varasemast olemas vägev medalikomplekt. Kuldmedalid võideti ka 2001. ja 2017. aastal. Hõbedaga naasti suurvõistluselt 2002. ja pronksiga 2007., 2011. ja 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles