Timmo Jeret võidutses vaatamata haamrile Barcelona täispikal Ironmanil

Märt Pilme
, reporter
Copy
Timmo Jeret sai see hooaeg finišilinti võidukalt taeva poole tõsta kolmandat korda.
Timmo Jeret sai see hooaeg finišilinti võidukalt taeva poole tõsta kolmandat korda. Foto: Ironman Spain

Suvepealinna raudmees Timmo Jeret lõpetas hooaja võiduka täispika triatloniga: ta jättis Hispaanias Barcelonas seljataha 1680 finišisse jõudnud meest. Startijaid oli mõistagi rohkem.

30aastane pärnakas kroolis 3,8 kilomeetrit 1:01.19, väntas 180 kilomeetrit 4:32:19 ja jooksis maratoni 2:59. Koos vahetusalades askeldamisega mõõdeti tšempioni võiduajaks 8:39.12.

Jeret oli pärast ujumist üldarvestuses 72. ja tõusis rattasõidu järel viiendaks – liidrist lahutas teda kaheksa minutit. Pärnu raudmees pani oma paremuse maksma 42,2kilomeetrise jooksuga, kus näitas konkurentsitult päeva parimat aega.

Hõbeda teenis üldarvestuses belglane Alexis Krug (+5.49) ja pronksi sakslane Fabian Schubert (+12.55).

"Ujumine oli rahuldav. Ratas üks kehvemaid, mille olen üldse kunagi täispika või poolpika triatloni sees teinud," tunnistas võidumees. "Kuni 140. kilomeetrini oli kõik enam-vähem kontrolli all, aga seejärel oli stepsel täielikult seinast väljas. Sellist haamrit ma veel saanud ei olnud: veeresin viimased 40 kilomeetrit trennitempos. Kole oli, ikka väga-väga kole – igasugseid ennasthävitavaid mõtteid käis peast läbi. Jooksma minnes oli mu ainuke küsimus, mis seisus on jooksujalad. Kuna jalad olid [esimestest sammudest peale] head, siis sain õige kähku end mentaalselt uuesti "üles korjata" ja kestsin terve maratoni eeskujulikult ära. Tasuks võit: emotsionaalne ja välja võideldud!"

Jeret tõdes, et Barcelona mõõduvõtt polnud tema selle hooaja plaan A ega ka B. Hooaeg oli üles ehitatud Lahti MMiks, kus pärnakas tuli poolpikal distantsil amatööride absoluutseks maailmameistriks. MMile kvalifitseerumiseks võidutses Jeret Kanaari saarte Lanzarote Ironmanil. Otsus Hispaanias kaasa lüüa tuli paar päeva pärast Soomes maailmameistriks kroonimist.

"See, mis rajal toimus, oli lihtne. Raskeks läheb alles nüüd: kokku on vaja saada 2024. aasta eelarve," lõpetas Jeret.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles