Paikuse politseikoolis oli avatud uste päev

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse kooli õpilased. Foto on illustreeriv.
Politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse kooli õpilased. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Viimase aja avatud uste päevadest ei jäänud kõrvale sisekaitseakadeemiagi. Politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse kooli külastas üle 70 huvilise, kellest osal oli kindel plaan valida tulevikus politseitöö.

Sisekaitseakadeemia oli juba varem teatanud, et huvi selles koolis õpetatavate erialade vastu on viimastel aastatel märkimisväärselt kasvanud. Seda näitavad nii sisseastumiskatsetele eelnevad avatud uste päevad kui katsed ise, vahendasid ERRi teleuudised.

Politseikolledži direktor Aivar Toompere ütles, et neid, kes kooli pääsedes üsna kiiresti aru saavad, et see eriala neile ei sobi, on viimastel aastatel vähemaks jäänud. Võib-olla on olnud abi avatud uste päevadest, mis toimuvad neljandat aastat.

"Tavaliselt tuleb vastuvõtule ikka veel rohkem ja kordades rohkem. Siin on olnud isegi nii, et on olnud 360 soovijat ja vastu võtnud oleme igal aastal 80 ringis. Konkurents on päris tihe. Väga paljud neist, kes on käinud avatud uste päevadel, tulevad sisse astuma. Üks eesmärk ongi see, et noortele selgeks teha, kas nad üldse tahavad seda eriala omandada," rääkis Toompere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles