Suusajope ja teised aastaringiks vajalikud üleriided

Kaup24
Copy
Foto: Unsplash

On riike, kus tuleb terve aasta toime täpselt sama garderoobiga, ülerõivastest jalanõudeni. Ja siis on riike, nagu ka Eesti, kus on neli üksteisest täiesti erinevat aastaaega ning sellest olenevalt peab kapis olema nii suusajope kui suvehõlst ja muu, mis mahub sinna vahele.

Alustame talvest ehk suusajope

Villast mantlit peetakse üheks klassikalisemaks riideesemeks. Ja tõesti, naturaalsetest kiududest valmistatud mantel aitab ka kõige vastikumal talvepäeval nii külma kui niiskuse endast eemal hoida. Lühike või maani ulatuv; kraega või ilma; ühte värvi või ehitud tikandiga - alati ka luksuslik ning stiilne. Küll on aga mantli miinuseks, et see ei sobi väga hästi aktiivselt tegutsevale inimesele. Ehk et vajalik on ka talvejope.

Kellel on soov ka talvisel ajal aktiivne püsida, siis nende jaoks on konkurentsitult parim valik suusajope. Jah, nimes peitub vihje suusatamisele, ent tegelikult sobib kvaliteetne suusajope Cesena või Icepeak suusajope naistele ükskõik milliseks keskmisest aktiivsemaks tegevuseks: koeraga metsa jalutama, lastega kelgutama, kiirkõndi tegema ning muidugi lumelaua ja suusasõitu harrastama.

Suusajope eelised peituvad esiteks selle materjalivalikus – äärmiselt hingav, ent samas ka vastupidav ja tuule- ning veekindel. Teiseks aga lõikes, mis ei takista aktiivselt liigutamist ning tuleb mugavate lisadega nagu kahepoolsed lukud ja lukuga avatavad õhutusavad. Kolmandaks, ärgem unustagem et suusajoped on ka väga stiilse ja ägeda välimusega! Hansaposti või Kaup24 veebipoodidest leiad kindlasti endale sobiva lahenduse.

Kaks ühe hoobiga

Miks kevadet ja sügist koos vaadata? Eks ikka seetõttu, et mõlemal juhul tuleb toime tulla äärmuslikke kõikumistega. Täna võib olla külm, homme päikseline ning palav ja ülehomme sadada lund. Ehk nii kevadesse kui sügisesse sobivad kõige paremini ülerõivad, mida saab vastavalt ilmateatele mõne teise riideesemega kombineerida.

Tolmumantel, tuntud ka kui trench coat või trentškot sobib ideaalselt heitlike ilmadega kuudesse. Just nendesse aegadesse, kus suusajope muudab olemise liiga palavaks, suvepintsakuga aga avastad end külmetamast. Tolmumantel on täpselt paraja lõike ja paksusega. Kui vaja, saab seda kombineerida salliga, et soojem oleks või vastupidi, hõlmad sootuks lahti lüüa ja päikest nautida.

Teine hea riideese, ehkki mitte nii stiilne, on tuulejope. Vee- ja tuulekindel spordistiilis jope sobib ka nendesse oludesse, kus tolmumantli pigem turvaliselt koju kappi jätaks: mõtle matkadele või spordiüritustele, aga ka tõeliselt halva ilmadega päevadesse.

Päikeseline ja oodatud suvi!

Kuigi mõtleme, et suvel päike aina särab ja temperatuurid püsivad kõrgel, ei ole see reaalsus ning ka suvises garderoobis peaks olema mõni katvam lahendus. Suveõhtud võivad olla üllatavalt jahedad, või tulevad vastikud putukad tüütama. Ja mõnikord on tarvis end lausa liigse päikese eest kaitsta.

Linasest kangast ürp on hingav ja niiskust imav, ehk sobib ühtviisi hästi nii palavatesse päevadesse kui jahedatesse õhtutesse. Teine ajatu suvine riideese on üks korralik suur sall. Jah, see pole küll jope, ent on mitmel moel kasulik. Esiteks võid selle päikesekaitseks ümber pea siduda, teiseks õlgadele tõmmata ja kolmandaks paari liigutusega seelikuks või kleidiks muundada!

Ei ole vaja arvata, nagu värskes õhus saaks olla vaid ideaalse ilmaga. Põhimõtteliselt iga ilmaga saab kasvõi pool tundi õuesolemist nautida, selleks on tarvis lihtsalt õigeid riideid. Ja nagu näha, ei pea neidki olema terve hunnik! Kaup24 e-poest saad kätte kõik aastaringi peale vajalikud neli jopet – midagi õhukest suveks, suusajope talveks ja tolmumantel ning tuulejope kevadeks-sügiseks – on täiesti piisav hulk!

Copy

Märksõnad

Tagasi üles