Motosportlased kihutasid Belgias ja Saksamaal

Joel Kukk
Copy
Noored krossiässad sööstavad rajale.
Noored krossiässad sööstavad rajale. Foto: Eesti mootorrattaspordi föderatsioon

Eesti koondis saavutas Belgias noorte rahvuste motokrossil 65 ccm-i masinaklassis riikide arvestuses Suurbritannia, Prantsusmaa ja Belgia järel neljanda koha.

Esikümnesse mahtusid veel Šveitsi, Soome, Rootsi, Läti ja Iirimaa ning Belgia teine koosseis. Individuaalselt oli kahe sõiduvõiduga parim eestlane Gregor Lootus klubist Motoextreme, järgnesid britt Cohen Jaielski ja prantslane Loan Torro.

Pärnu motoklubi kasvandik Robin Arukase tuli kümnendaks ja LL Racingu tiimi poiss Rasmus Näär oli 14.

Väärib märkimist, et Eesti võistkonnal jäi poodiumikohast puudu vaid kaks punkti.

Saksamaa meistrivõistluste viimane etapp sõideti Dreetzi krossirajal. MX2 klassis oli võistlustules kolm eestlast ja kõik nad kuulusid esimesse kvalifikatsioonigruppi. Ajasõidus oli meie parimana Martin Michelis Harjumaalt neljas, Pärnu motoklubi esindav Joosep Pärn sai viienda ja Kaarel Tilk Põlvast 11. aja. Avasõidus tuli Michelis lätlase Edvards Bidzansi ja šveitslase Mike Gwerderi järel kolmandaks. Hooaja parima sõidu tegi ka Pärn, kes lõpuks seitsmendana finišijoone ületas.

Teises võistlussõidus saavutas super stardi teinud Michelis hollandlase Bradley Mestersi järel teise koha. Pärnale kuulus 14. ja Tilgale 16. koht.

Kolmandat sõitu alustas meie meestest kõige paremini Pärn, kes stardi järel viienda koha sisse võttis. Avaringi esikümne piirimail lõpetanud Michelis suutis sõidu lõpuks neljandale kohale tõusta. Pärn jõudis finišisse kaheksandana ja Tilk oli 17.

Etapi kokkuvõttes teenis Michelis 60 punktiga teise koha. Etapivõit läks 63 punktiga Bidzansile ja kolmas koht 58 punktiga hollandlasele Jens Walvoortile. Pärn oli 34 punktiga üheksas ja Tilk 14 punktiga 17. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles