Pärnakad tõid Kreekast Euroopa hõbeda

Joel Kukk
Copy
Kahel aastal sportpaatide Euroopa kulla võitnud Sugari tiim pidi seekord leppima hõbedaga.
Kahel aastal sportpaatide Euroopa kulla võitnud Sugari tiim pidi seekord leppima hõbedaga. Foto: Erakogu

Pärnu jahtklubi lipu all purjetav Sugari tiim saavutas Kreekas ORC-sportpaatide Vana Maailma tšempionaadil viie sõidu kokkuvõttes itaallaste Never 2 Late järel teise koha. Pronksikarva medalid riputati jahil Orient XS seilanud türklaste kaela.

Esimese kuue hulka mahtusid veel kreeklaste Evniki ja Simoun ning Itaalia purjetajate Milu 4.

Sugari hõbedases meeskonnas purjetasid Pärnust jahtklubi auliige Ott Kikkas ja Marjaliisa Umb, saarlane Risto Riim ja saapamaa merekarud Sandro Montefusco, Matteo Polli, Simone Ferrarese ja Alessandro Deville.

Sugari tiimipealiku Kikkase sõnutsi andis meeskond endast parima. “Kahel eelmisel aastal õnnestus meil sportpaatide EM-regatt oma klassis võita, aga tänavu otsustasid võistluse korraldajad, et osavõtjate vähesuse tõttu seilavad kõik paadid ühes arvestuses ja meil polnud itaallaste Melges 24 tüüpi kerge jahi alistamiseks vähimatki võimalust,” selgitas Kikkas.

Lõppenud hooajast rääkides märkis Kikkas, et aastaga võib igati rahule jääda, kuna nii kodustel regattidel kui rahvusvahelistel tiitlivõistlustel pandi oma paremus maksma.

“Nüüd on jäänud veel võita Pärnu traditsiooniline Kasukaregatt ja siis võime oma Sugari rahulikult talvekorterisse panna,” ütles Kikkas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles